afacerile continental au crescut cu un un milliard de euro. continuă investiţiile şi va creşte numărul de angajaţi la sibiu

continental

Fabrica Continental din Sibiu este cea mai mare dintre unităţile Continental din ţară, astfel că este unul din principalii actori de pe piaţa fabricării componentelor auto care au contribuit semnificativ la creşterea economică a Continental România. Compania are planificate investiţii masive în perioada următoare, ceea ce va duce şi la creşterea numărului de angajaţi.

Cifra de afaceri cumulată a celor şapte companii ce alcătuiesc grupul Continental în România a urcat anul trecut cu 14% faţă de anul anterior, la 2,3 miliarde de euro sau peste 10,2 miliarde de lei. Dacă toate cele şapte divizii ar fi concentrate într-o singură companie, Continental ar fi pe locul trei în topul celor mai mari companii din România, după Automobile Dacia şi OMV Petrom. Ca grup însă, Continental rămâne în continuare depăşit de companii precum OMV Petrom, grupul Renault, dar şi grupul Rompetrol.
Raportat la nivel mondial, activitatea din România a nemţilor a reprezentat anul trecut 5,9% din cifra de afaceri totală a concernului german, de 39,2 miliarde de euro în 2015.
Mai mult, cu 16.500 de salariaţi cât avea la finalul anului trecut, activitatea din România a nemţilor reprezintă aproape 8%.

„Continental România are în plan investiţii de peste 160 de milioane de euro în 2016. Dintre acestea, cele mai mari sunt plănuite în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. Printre proiectele noi derulate de Continental în România anul acesta se numără extinderea fabricii de componente electronice din Timişoara“, a spus Chris-tian von Albrichsfeld, directorul general al grupului Continental în România.

Continental a investit anul trecut 130 de milioane de euro pe piaţa locală pentru a dezvolta sisteme pentru maşinile autonome ale viitorului.
În plus, anul acesta compania va suplimenta cu încă 1.000 de salariaţi numărul total al angajaţilor, ajungând la un total de 17.500 de oameni, foarte aproape de Grupul Renault care are un total de 18.000 de salariaţi. În cadrul companiei aproape 5.000 de ingineri dez¬voltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului.

Sursa www.zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu