raliul sibiului 2016 (2)

Raliul Sibiului 2016 a fost, în egală măsură, fiecare dintre miile de spectatori care s-a trezit cu noaptea în cap pentru a ajunge pe Transalpina sau au ținut să respire aerul competiției în Piața Mare și în centrul orașului, la Superspecială, fiecare fotograf și cameraman care au luat câte ceva din frumusețea orașului și a munților pentru a o împărtăți cu cei care au urmărit întrecerea de-acasă. Și au fost peste 17.000 de persoane din 85 de țări, dacă ne gândim doar la transmisiunea live a Superspecialei, în timp ce statisticile paginii oficiale de Facebook vorbesc, doar pentru săptămâna 12-18 aprilie, despre 6.906 pagini vizualizate, informații care au ajuns la 119.773 de oameni și 233.374 dacă vorbim despre ”interacțiune”. Și, notați, statistica noastră nu include cifrele reușite de către canalele media reprezentate de cei 68 de jurnaliști acreditați, cărora li se adaugă alte câteva zeci care ne-au solicitat informații pe parcursul competiției.
Raliul Sibiului 2016 a înseamnat și truda celor peste 300 de persoane implicate în organizarea și buna desfășurare a competiției, indiferent dacă vorbim despre oamenii din staff, voluntari sau despre fiecare polițist, jandarm, om de pază, medic sau pompier care au trudit pentru ca întrecerea să iasă cât mai bine.
Așadar, Raliul Sibiului 2016 a însemnat suflet și pasiune. Dar, în egală măsură, a avut si o componentă cuantificabilă, pe care o dezvăluim pe scurt:

Resurse umane:
– 34 persoane in staff-ul de organizare
– 80 de voluntari
– 100 oameni de securitate
– Autorități locale și județene, jandarmerie, poliție din 2 județe

Materiale:
– 16000 metri liniari de bandă de delimitare
– 350 de țevi de 1,5 m lungime
– 4 generatoare
-20 metri liniari sârmă pentru indicatoare
– 7 cordeline de 100 metri
– o nacelă pentru montat steaguri
– 250 metri pătrați PVC signalistică
– 120 metri pătrați autocolant
– 2 km garduri de protecție
– 130 paleți pavaj transportate cu 7 TIR-uri
– 160 de cauciucuri
Vehicule de intervenție

Vineri
– 3 ambulanțe
– două mașini pompieri
– două mașini descarcerare
– două mașini tractări

Sâmbătă
– 8 ambulanțe
– 6 mașini pompieri
– 6 mașini descarcerare
– 6 mașini tractări
Raliul Sibiului s-a desfasurat în perioada 15 – 16 aprilie 2016 și este organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Evenimentul este considerat a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop și, ca element inedit, prima etapă din Campionatul Național al Bulgariei.

Ultima oră

Comentariul meu