romeo & julieta (foto dragos dumitru) (2)

Producția Departamentului de Artă Teatrală (DAT) „Romeo și Julieta” este prezentată la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care se desfășoară la Craiova și în alte orașe din România. Spectacolul Școlii de tratru sibiene este programat de organizatorii Festivalului joi, 21 martie 2016, de la ora 11:00 la Aula Buia a Facultății de Agronomie din Craiova.

„Romeo și Julieta nu este doar o poveste de iubire. Este povestea unui blestem și a felului în care cei morți trăiesc în continuare printre noi și ne determină acțiunile și deciziile. «Sunt o jucărie în mâna sorții», rostește Romeo în Actul 3, odată ce Moartea devine parte din cea mai povestită istorie de iubire din toate timpurile. Este cronica unor morți anticipate, presimțite, căci moartea este unicul mod în care flama unei astfel de iubiri mistuitoare poate fi stinsă, iar Mercutio nu va avea liniște până când blestemul său nu se va împlini. Cât despre noi, bieți muritori, care avem orgoliul de a spune o poveste atât de veche și de cunoscută, putem doar spera să ne molipsim puțin de ea, atât cât să fim mai bogați lăuntric, atunci când privim către lume. Și să acceptăm, nu fără luptă, că oricât ne-am strădui să descoperim realități și metode teatrale noi și moderne, nu suntem altceva decât jucării în mâna sorții”, spune Bogdan Sărătean despre spectacolul pe care l-a pus în scenă în urmă cu trei ani.

Din 14 februarie 2013, dată la care a avut premiera și cu o distribuție practic neschimbată, spectacolul continuă să se bucure de succes la public, iar în ultima perioadă a fost jucat inclusiv pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Muzica originală este semnată de MC Matli și Claudiu Fălămaș, iar din distribuție fac parte Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Călin Roajdă, Maria Soilică și Alexandra Șerban.
Festivalul Internațional Shakespeare are o puternică notorietate națională și internațională, se desfășoară la Craiova, dar și la București, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și Drobeta Turnu Severin. Festivalul este considerat unul special pentru cultura mondială și se înscrie printre cele mai importante evenimente din acest an dedicate împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Ultima oră

Comentariul meu