președintele grupului polisano la sibiu bate obrazul statului român. de ce e nemulțumit borza!

borzaRemus Borza, preşedintele grupului de servicii medicale Polisano din Sibiu, a declarat zilele trecute chiar la o dezbatere publică organizată de ZF în oraș, că statul român nu protejează deloc companiile românești în fața expansiunii companiilor multinaționale.

Antreprenorii şi managerii au vorbit zilele trecute la Sibiu despre faptul că mediul de afaceri românesc tinde să piardă în faţa multinaţionalelor din cauza lipsei de know-how, a capitalului, dar şi pentru că nu primesc în multe cazuri sprijinul statului.
„Capitalul străin este bine-venit şi îl aşteptăm pentru că şi noi la rândul nostru avem multe de învăţat. Din păcate, noi nu avem o cultură de business, antreprenorială şi managerială. (…) Statul trebuia să elaboreze un set de măsuri legislative care să susţină, să protejeze şi să promoveze capitalul autohton. Companiile româneşti n-au avut nicio şansă cu companiile multinaţionale care vin din ţări cu o istorie de business mult mai îndelungată”, a spus Remus Borza, preşedintele grupului de servicii medicale Polisano din Sibiu.
Părerile antreprenorilor sunt împărţite, astfel Ioan Deac şi Zoltan Prosszer, proprietarul producătorului de cabluri Romcab Târgu Mureş, cred că oamenii de afaceri nu trebuie să aştepte ajutorul statului, ci trebuie să muncească pentru a-şi duce businessurile mai departe. Sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu