debut nefast în play off. sibiul a plătit tribut evoluției slabe din prima repriză la cluj!

u clujCSU Sibiu a pierdut greu primul meci din play-off în deplasaerea de la Cluj. În ciuda scorului final, sibienii au fost în ceafa clujenilor până în ultimul minut, dar gazdele au învins până la urmă cu 85-77 (30-15, 25-17, 11-25, 19-20). Echipa lui Fleșeriu a jucat slab în primele două sferturi, dar și-a revenit în a II-a parte, când a fost la un pas să întoarcă soarta partidei.

Dacă meciul ar fi început doar la pauză pentru CSU, atunci Sibiul ar fi obținut o victorie răsunătoare la Cluj. Cine s-a uitat la meci doar în partea a II-a, cu siguranță o să spună că echipa noastră a jucat excelent și chiar și așa a și fost. Din păcate debutul de partidă a fost catastrofal. Clujenii au taxat sincopele din apărare și au marcat în primul sfert tot atâtea puncte cât au înscris în total în ultimele 20 de minute. Gazdele au avut după 10 minute un avantaj de 15 puncte pe tabelă, iar până la pauza mare acesta a crescut la 23 de puncte, scor 55 – 32 pentru U Cluj.
De la vestiare s-a întors însă altă echipă. Fleșeriu și-a resuscitat jucătorii la pauză și CSU a început o cursă nebună de recuperare a punctelor handicap de pe tabelă. Și nu a lipsit mult ca să și reușească. Sfertul trei a fost perfect. Sibienii s-au apărat bine și au reușit să înscrie 25 de puncte față de 11 ale gazdelor, ajungând să intre în sfertul trei cu un handicap de mai puțin de 10 puncte de recuperat. Sibiul a trecut la o apărare agresivă în primele minute și capcana a avut efect. Calotă a avut coșul egalării în mână, dar aruncarea sa de trei puncte nu a atins ținta. Gilbert și Harrison au făcut și ei apoi câteva greșeli, iar clujenii au început să mărească din nou diferența pe tabelă. Totul s-a năruit în ultimul minut, când gazdele au reușit să marcheze, iar noi nu și s-a terminat 85-77 pe U Cluj.
Un scor mincinos dacă e să ne luăm după evoluția din partea a II-a a ambelor echipe, dar un scor care aduce Clujul în avantaj după această primă partidă.

Miercuri meciul al II-lea. Haideți la Cluj!
Sibiul a arătat că are potențial și nu trebuie să capoteze după această înfrângere. La Cluj băieții lui Fleșeriu au avut parte și de o galerie superbă. Peste 100 de fani au mers în Sala Horia Demian și au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, scandările lor fiind auzite cu siguranță și de pe parchet de către baschetbaliștii lui CSU. Sibiul are nevoie și miercuri de la 19.30, de încurajare, în cea de a II-a partidă din sferturi, partidă care se joacă tot la Cluj, așa că fanii sunt așteptați în număr mare și la acest meci.

CSU:
Calota 15, Hardy 14, Paul 10, Gilbert 9, Lalovic 9, Harrison 9, Mijajlovic 9, Cioacata 2

Fleșeriu: Clujul a jucat senzațional. Pentru miercuri trebuie să ne revenim fizic”
Antrenorul Dan Fleșeriu crede că echipa gazdă are prima șansă la calificarea mai departe, dar Sibiul nu capitulează și va lupta până în ultima secundă pentru calificare. „Clujul a jucat senzational. Este cea mai in forma echipa si, probabil, au sanse mari sa castige mai departe. Noi, insa, cu siguranta, nu renuntam la lupta si vom incerca sa dam maximul posibil. In seara aceasta a contat foarte mult prima repriza, nu doar primele cinci minute, pentru ca un meci nu se pierde si nici nu se castiga in cinci minute. Drept dovada, noi am reusit sa venim la 3 puncte. Am ratat doua aruncari deschise, de afara, si trei mingi cu pase balbaite. Au fost greseli care, daca nu le-am fi facut, poate intram in avantaj. Nu spun ca am fi castigat, dar puteam intra in avantaj. Legat de atmosfera din sala, pot sa va spun ca eu pentru asta traiesc, la fel si jucatorii mei, si asta ne place cel mai mult. Indiferent ca se striga pentru noi sau impotriva noastra, cred ca este o propaganda buna care i se face acestui sport si nu poate face decat bine. Ar fi minunat sa fie cat mai multe sali asa. Acesta este scopul nostru. Imi pare rau ca nu am jucat in Sala Polivalenta, sa fie 7000 de oameni.
Pentru meciul de miercuri va trebui sa vedem, in primul rand, cat de bine ne putem reveni, din punct de vedere fizic. Cred ca la nivelul acesta nu prea avem multe schimbari de facut, dar trebuie sa avem mai multa incredre in noi, la inceputul meciului”, a declarat Dan Fleseriu.

Ultima oră

Comentariul meu