antreprenorii se plâng de lipsa forței de muncă în sibiu. managerul compa se ia și de universitatea din sibiu!

compa ion deacIoan Deac, director general la Compa Sibiu, a afirmat zilele trecute în cadrul unei dezbateri publice organizată de ZF, că în oraș nu mai există forță de muncă disponibilă. Deac s-a luat și de cei de la ULBS în discursul său.

Antreprenorii din Sibiu şi Mureş consideră că este nevoie de investiţii în sistemul educaţional astfel încât să fie la zi şi pliat pe nevoile de pe piaţa locală, dar şi pentru ca firmele care agajează absolvenţi să aibă o competitivitate mai bună – aceasta este una dintre cele mai importante concluzii ale evenimentului ZF Antreprenorii României, organizat la Sibiu.
„Nu există forţă de muncă în Sibiu. Trebuie să găsim soluţii pentru a aduce românii din străinătate, să creştem competitivitatea firmelor, iar personalul şcolarizat să fie de calitate cât mai bună. Trebuie să se implementeze şi în România învăţământul dual, dar aşa cum îl au nemţii. Universitatea din Sibiu nu lucrează gândindu-se la viitor, ci la trecut”, a spus Ioan Deac, director general al Compa, producător de componente auto şi cea mai mare companie cu acţionariat majoritar românesc din Sibiu.
El este unul dintre reprezentanţii primului val de executivi de pe plan local care au reuşit să-şi ducă companiile la afaceri de mai mult de 100 de milioane de euro anual, conform zf.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. COMPA nu cauta forta de munca, ci trantori care dorm dupa masini, dar care dau bine cu ciocul la sefi.
    Nu va mai plangeti d-le director ca nu aveti forta de munca, caci ati avut si mai aveti (foarte putini) oameni cu experianta , dar nu stiti si nu ati stiut niciodata sa-i apreciati , deci inseamna ca va meritati soarta. Si nu mai dati vina pe Universitati caci la COMPA doar neamurile si cunostintele sunt puse pe functii. Asa ca dupa spusele d-voastra acestea nu au pregatirea necesara. La COMPA nu iti trebuie pregatire ca sa fi pe un post de inginer sau contabila este de ajuns sa faci un curs de tehnician chiar daca nu ai nici bac-ul si esti pus pe post, sau te poti cupla cu un sef si ajungi secretara, etc. Asa ca pretuiti oamenii care lucreaza si apreciatii la adevarata lor valoare, nu mai aplecati urechea la toti papagalii si punetii la lucru , ca de aceea sunt platiti ca sa lucreze nu sa-i injure pe cei care lucreaza si dupa care isi iau salariile care le au.

  2. Aici e cauza, la Ministerul Invatamantului. Pt ca scoala, lucreaza cu manuale tiparite de acum 15-18 ani, ce atractivitate sa mai aiba la elevi? ! Ce mesrii sa invete ei daca nu se face practica ca lumea?! Oameni cu studii, si copy -paste- diplome, atestate, cica sunt mari profesori .Programe scolare prafuite care nu au treaba cu realitatea pietei fortei de munca. Asta e Romania. Orice ministru dsstie sa caute nod in papura, sa puna elevii la examene, cu notare de la 1,00……Elevii, astia sunt! Pune-i la lucru, pe puterile lor, nu la da in cap cxu matematica multa si grea, lb romana desfacuta in mii se sensuri.Din birourile cu birocrati intepeniti pe functii si posturi niciodata n-o sa se faca ceva bun. Moare, incet-incet aproape totu ,in invatamantul nostru. Doar hartiile si bibliorafturile pt inspectii se inmultesc.O nenorocire pt tara asta.Nimeni nu face greva pt copiii noii generatii. In scoli nu poti deschide gura, ca sunt POLITIZATE- te freaca de nu te vezi daca nu-ti convine ceva.

  3. nu d-ul este o problema a fost, si a fost reinivestit in functie de manager de catre CA a societatii Compa SA,din 92 pana in prezent.sper sa nu ajunga si COMPA la fel ca:balanta 1,2,independenta 1,2(nucleare),metalcar,mecanica(loc defriasat ptr.un viitor mol)
    de ce cei dn zona industria vest sibiu au forta de munca,sebes cu cv.automate mercedes,unde jomajul este 0.sa nu vorbim de cluj(bosch,centrele de IT)se pare ca este o necolerare intre dezvoltarea economica a judetului si sistemul de invatamant gimnazial,profesional, superior.am observat ca mai de curand marile companii din zona deschid scoli de pregatire profesionale ptr.viitori angajati cu sau fara acreditare de la MI care ori cum taie iarba la caini
    si nu sant instare sa faca o reforma (reala) a invatamantului macar pe perioda efemera a unui ministru de resort.ar trebui ca vechii dinazauri din inainte si dupa sa lasa loc altora mai bine ancorati in realitatea de azi

    1. Aici e cauza, la Ministerul Invatamantului. Pt ca scoala, lucreaza cu manuale tiparite de acum 15-18 ani, ce atractivitate sa mai aiba la elevi? ! Ce mesrii sa invete ei daca nu se face practica ca lumea?! Oameni cu studii, si copy -paste- diplome, atestate, cica sunt mari profesori .Programe scolare prafuite care nu au treaba cu realitatea pietei fortei de munca. Asta e Romania. Orice ministru dsstie sa caute nod in papura, sa puna elevii la examene, cu notare de la 1,00……Elevii, astia sunt! Pune-i la lucru, pe puterile lor, nu la da in cap cxu matematica multa si grea, lb romana desfacuta in mii se sensuri.Din birourile cu birocrati intepeniti pe functii si posturi niciodata n-o sa se faca ceva bun. Moare, incet-incet aproape totu ,in invatamantul nostru. Doar hartiile si bibliorafturile pt inspectii se inmultesc.O nenorocire pt tara asta.

  4. Problema e cu oltenii care vin din sud total nepregatiti si dispusi sa lucreza pe un salar de nimic.

  5. Ai nu zau va plangeti de forta de munca si voi nu angajati tineri de 25 ani ca ,nu experinta necesara … ! Plus salarul ala de mizerabil !!

    1. Când nu exiști ca și angajator activ pe piata e ușor sa te plângi.

      Poate un departament HR performant ar ajuta.