images

Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor desfăşoară în perioada 16 – 22 aprilie 2016, activităţile de îngrijire a unor cimitire şi monumente de onoare din Capitală şi de pe teritoriul României, organizate în cadrul proiectului „Un erou, o floare”.
Proiectul, aflat la cea de-a patra ediţie, se înscrie în cadrul eforturilor nobile de marcare a Centenarului Primului Război Mondial, cu atât mai semnificative cu cât chiar anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea ţării noastre în marele conflict.
Obiectivul demersului îl reprezintă cultivarea în rândul tinerei generaţii a respectului pentru sacrificiul eroilor prin cunoaşterea monumentelor şi cimitirelor de onoare din comunităţile din care fac parte. Implicarea nemijlocită a elevilor şi studenţilor în îngrijirea şi conservarea mormintelor şi operelor comemorative de război va dezvolta în conştiinţa acestora responsabilitatea pe care adulţii de mâine o vor avea faţă de valorile istoriei naţionale prin exemplul de demnitate şi curaj de care au dat dovadă militarii români căzuţi în războaie pentru apărarea fiinţei naţionale.

Cu acest prilej, miercuri, 20 aprilie 2016, începând cu ora 11.00, la Cimitirul eroilor din Primul şi al Doilea Război Mondial din comuna Boiţa (judeţul Sibiu), elevii Şcolii generale nr. 2 vor desfăşura lucrări de îngrijire cu grad redus de dificultate a mormintelor celor 1486 de eroi înhumaţi în acest loc.

Ultima oră

Comentariul meu