badiu și tomiță, perfromerii srt la raliul sibiului 2016

raliul sibiului 2016Raul Badiu și Rareș Tomiță sunt performerii echipei la Raliul Sibiului, de la care a absentat unul dintre piloții importanți ai teamului, Sorin Badea.

Raul Badiu a dus o luptă extraordinară cu Norbert Maior în cadrul Cupai Dacia, superioritatea Daciei Sandero, făcând ca la finalul raliului, sibianul, care a evoluat la manșa unei Dacii Logan, să fie cu 16 secunde în urma echipajului Maior/Pop. Totuși, în clasamentul juniorilor, mezinul echipei Sibiu Racing Team își păstrează poziția de lider având un punct în fața lui Maior. Aceeași diferență în favoarea lui Raul, îi desparte pe cei doi și în clasamentul de la clasa 9 unde piloții se află pe pozițiile 2 și 3, lider fiind Csongor Szabo.
Rareș Tomiță continuă evoluția ascendentă din acest sezon și a avut o primă zi execelentă în Raliul Sibiului, terminând pe podium. A doua zi însă pilotul SRT a pierdut treptat avansul față de Edwin Keleti și a căzut și de pe poziția a patra la general în favoarea lui Florin Tincescu. Acesta a fost practic și podiumul clasei trei, unde Rareș a rămas pe ultima treaptă. Pilotul NRA are așteptări mari de la raliul Aradului. După etapa de la Brașov, Raliul Sibiului i-a adus lui Rareș Tomiță o adaptare crescută la noua sa mașină din acest sezon, pilotul fiind mulțumit de randamentul Mitsubishiului Lancer Evo X.
În cupa Suzuki Alex Ardelean a fost lovit de ghinion, Suzuki-ul swift rămânând fără servodirecție pe una din probele speciale. Ardelean și Baltador au reușit totuși o evoluție bună în fața propiilor fani reușind să termine raliul pe poziția a șaisprezecea deși au avut de surmontat și o penalizare.
Lovit de ghinion a fost și ultimul echipaj al Sibiu Racing Team, care a intrat în concurs, Călin Bucur trebuind să se recunoască învins de o problemă tehnică chiar pe Superspeciala din centrul orașului.
Presiunea terenului propriu nu a fost resimțită de cele patru echipaje ale Sibiu Racing Team, cei patru piloți apreciind la unison probele raliului “de casă”.  Urmează trecerea de la o competiție de asfalt la una de macadam, Raliul Aradului, fapt ce implică o nouă abordare din partea echipei sibiene.
Sibiu Racing Team se află după a doua etapă pe poziția a treia în clasametul general,  cu 113 puncte, la 7 puncte în urma BCR Leasing Team

Ultima oră

Comentariul meu