Teatrul invadează orașul. Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” începe sâmbătă seara la Sibiu!

teatru non stopSâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 19:00, începe la Sibiu maratonul teatral „25 de ore de teatru non – stop”, un festival de teatru inedit, care ține spectatorii în fața scenei timp de 25 de ore.

Companii de teatru independent din Moscova, Leeds, București, Galați, Timișoara, Iași și bineînțeles din Sibiu vor prezenta publicului, timp de 25 de ore, nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, workshopuri, vizionări de filme, recitaluri de poezie, concerte și conferințe. Festivalul va avea deschiderea oficială la sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 19:00, când pe scenă va urca Ioan Gyuri Pascu alături de actorii Teatrului Spiritual București, cu spectacolul „4×4 personaje”.
La ora 21:30 vor avea loc trei spectacole concomitent, în trei locații diferite.
După deschiderea oficială, seara de sâmbătă, 16 aprilie, continuă cu trei spectacole de teatru, care vor avea loc concomitent, de la ora 21:30, în trei locații diferite din oraș. Teatrul FIX Iași prezintă one man show-ul „Cyrano de Bergerac, poate…” la Librăria Haibitus, o tragicomedie despre toți cei care au uitat să se bucure de teatru. În același timp, timișorenii de la Auăleu vor prezenta în The Letter, pe Calea Dumbrăvii, „Huooooo!!!” – un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, dar la care în schimb se râde. Tot de la ora 21:30, la Teatrul Gong, se joacă „Blackbird”, un spectacol al companiei UnTeatru București – singura companie de teatru independent din România nominalizată UNITER.
Poezia de la opt dimineața și înviorarea fizică nu vor lipsi nici anul acesta din program.
După o noapte plină de spectacole, dimineața zilei de duminică va începe la ora 8:00, în Piața Mică, la Podul Minciunilor, cu un recital de poezie și va continua de la ora 10:00 cu tradiționala, deja, înviorare, la care vor participa, în pijamale, actorii, organizatorii, voluntarii și toți sibienii care vor dori să se alăture acțiunii. Animați și coordonați de actorul Florin Coșuleț și de comediantul Ștefan Huluba, toți cei prezenți vor da și anul acesta o pată de culoare Centrului Istoric al orașului. Înviorarea va avea loc în acest an pe pietonala Nicolae Bălcescu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe siteul oficial al evenimentului – respirateatru.ro sau pe pagina oficială de facebook a festivalului.
Bilete online, în punctele de vânzare din Sibiu și în seara spectacolelor, la intrarea în sălile de spectacol
Biletele pentru toate spectacolele din cadrul festivalului „25 de ore de teatru non – stop” pot fi cumpărate online de pe pagina de facebook a festivalulului – facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro, de pe siteul www.kompostor.ro – fără niciun cost suplimentar. În Sibiu biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Habitus (Piața Mică, nr. 4) sau Librăria Humanitas (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 16). Organizatorii vor suplimenta numărul de bilete, astfel ca acestea să poată fi achiziționate și înainte de începerea spectacolelor, la toate locațiile în care au loc evenimente, mai puțin la spectacolul de deschidere (4×4 personaje) care se va juca cu casa închisă.
Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală BIS (BIS Teatru), sub egida EFFE – Europe For Festivals, Festivals For Europe.

Ultima oră

Comentariul meu