hârtibaci 3

Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Dentişti (OSD) din Sibiu, a organizat astăzi, 13 aprilie, o campanie de informare pentru copii, legată de importanţa sănătăţii şi igienei orale. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului şi studenţii de la secţia de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină “Victor Papilian” din Sibiu, au vizitat şcolile din Ţichindeal, Marpod, Fofeldea şi Hosman, unde i-au învăţat pe copii să se spele corect pe dinţi şi le-au oferit produse de igienă orală.
“Acţiunea noastră este rodul colaborării dintre Biserică şi instituţiile medicale şi a avut drept ţintă copiii defavorizaţi de pe Valea Hârtibaciului, o zonă depopulată în ultimii 25 de ani, unde tinerii au puţin acces la informaţii. De aceea, tinerii studenţi de la Facultatea de Stomatologie le-au vorbit copiilor despre importanţa igienei orale, iar noi le-am oferit produse alimentare, produse igienico-sanitare, oferite de diferiţi sponsori. Ne bucurăm foarte mult de colaborarea avută cu Organizaţia Studenţilor Dentişti din Sibiu, iar acţiunea de astăzi este un preambul la frumosul proiect pe care îl vom desfăşura în aceeaşi zonă, intitulat <<Sănătate pentru sate>>, care va începe în luna mai”, ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Ciprian Cândea.
Copii au vizionat un desen animat legate de igiena orală şi au învăţat mai multe despre spălatul pe dinţi şi rolul acestuia pentru sănătatea organismului.
“Am ajuns la aceşti copii defavorizaţi pentru că nu au posibilitatea să meargă la cabinete stomatologice şi să beneficieze de îngrijirea necesară. Mi-am dorit încă din anul III de facultate să ajung aici, dar lipsa fondurilor ne-a oprit. Pentru mulţi dintre copii a fost prima oară când au vorbit cu un stomatolog. Au învăţat cum să se spele corect pe dinţi şi au aflat mai multe despre sănătatea dentară. Din păcate, mulţi dintre ei au probleme dentare şi, dacă vor veni la Sibiu, îi vom ajuta. Mulţumim Arhiepiscopiei Sibiului şi celorlalţi colaboratori, precum şi voluntarilor OSD implicaţi în proiectul nostru”, ne-a spus coordonatorul de proiect din cadrul OSD Sibiu, Amalia Manea.

Ultima oră

Comentariul meu