campanie de prevenire a furturilor din locuinţe la sibiu. poliția vine să vorbească cu tine!

politie filtruPoliţiştii de prevenire şi proximitate din Sibiu vor merge să informeaze cetăţenii pentru a preveni furturile din locuinţe, în cadrul campaniei preventive „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”.

În perioada aprilie – septembrie a.c., la nivel naţional se derulează Campania preventivă „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, scopul acesteia fiind informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.
Din analiza rezultatelor studiului „Mesajul transmis de Poliţia Română – realităţi şi perspective”, realizat de Poliţia Română în anul 2013, reiese că principalele domenii despre care cei chestionaţi ar dori sa primească informaţii preventive sunt prevenirea furturilor din locuinţe – 68,6% şi prevenirea furturilor de/din autoturisme – 24,5% din respondenți.
La nivelul judeţului Sibiu, Campania preventivă „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt” urmează să fie implementată prin derularea unor activităţi preventive de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Județului Sibiu.
Pe perioada derulării campaniei, polițiștii de prevenire sibieni alături de partenerii de program vor desfășura activități în cadrul cărora vor informa cetățenii cu privire la principalele măsuri de protejare a locuinței, subliniind importanța conduitei preventive pentru a stopa victimizarea prin furturi din locuințe.
În cadrul discuțiilor, polițiștii sibieni vor accentua faptul că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție. Primirea în locuință a persoanelor necunoscute fără nicio verificare prealabilă, lăsarea ușii sau a ferestrelor neasigurate și folosirea incorectă, permisivă a interfonului au fost câteva din premisele care au favorizat comiterea furturilor din locuințe.
De asemenea, polițiștii vor distribui materiale cu caracter informativ – preventiv cu mesajele campaniei.

Ultima oră

Comentariul meu