tribunalul alba a admis reținerea directorului casei de cultură a sindicatelor din sibiu. vingerzan dus în arest!

vingerzan sibiuDirectorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu va petrecere următoarele 30 de zile în arest. Asta a decis miercuri după amiază Tribunalul Alba, magistrații admițând astfel cererea celor de la DNA. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Alba a admis, miercuri, propunerea formulată de D.N.A. Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Vingerzan Marius Mihai, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, anunta alba24.ro. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă și a fost atacată cu contestaţie de către inculpat. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Ce acuzații i se aduc lui Vingerzan
În perioada 2015-2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind:
– încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile spațiului precum și poziționarea acestuia,
– efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (din care face parte și Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu). În același context, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o altă tranșă în sumă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Vingerzan Marius Mihai i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. foto: voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Comentariul meu