moare turul ciclist al sibiului? organizatorii spun că acest pericol este destul de mare!

turul ciclistDupă șase ediții în care competiția ciclistă a ajuns să aibă o rezonanță ce depășește deja granițele țării, acum Turul Ciclist al Sibiului este în pericol să nu se mai țină și asta din lipsă de fonduri.

Un concurs ciclist nu înseamnă doar niște tipi pe biciclete, care pedalează pe șosea până leșină. Nu iei, pur și simplu, o mână de băieți cu căști în cap și îi pui să dea din picioare de la start până la finiș.
Un concurs ciclist cere organizare riguroasă, cere măsuri de securitate, cere cazare și mâncare pentru participanți, implicare în cele mici detalii, cu cea mai mare seriozitate. E o desfășurare de forțe în care trebuie să iei în calcul oamenii, vremea, controalele doping, siguranța rutierilor.
Asociația CS Sibiu Sport Project, cea care organizează Turul Ciclist al Sibiului, nu desfășoară activități economice. Asta înseamnă că organizarea Turului Sibiu se bazează în exclusivitate pe bani din sponsorizări, două treimi, și de la Primărie și Consiliul Județean Sibiu, cealaltă treime. „În mare, avem aceiași sponsori de la început, de la prima ediție, majoritatea din Sibiu. Pe parcurs, s-au adăugat unii mai mici. Anul acesta, problema este premiul pentru tricoul galben. Sponsorul care a asigurat banii pentru acesta în ultimii doi ani s-a retras. Am căutat pe altcineva în loc și nu am găsit. Dacă nu găsim, competiția nu are loc”, a declarat pentru GSP.RO, Adrian Aldea, principal organizator al evenimentului.
Turul Sibiului este un concurs de ciclism pe șosea care se află în calendarului Uniunii Cicliste Internaționale. Asta înseamnă că regulile care trebuie urmate de organizatori sunt stricte și nu pot fi sărite sau îndeplinite pe jumătate.
Una dintre ele prevede faptul că nu ai voie să pui taxe de participare, ceea ce înseamnă că organizatorii trebuie să plătească totul – cazarea și hrana sportivilor și oficialilor din aproximativ 20 de echipe, controlul doping, cronometrajul care este la nivelul celor mai importante competiții internaționale. „E păcat să dispară o astfel de cursă. Vrem s-o ținem, dar nu vrem să ne fie rușine cu ea”, a mai spus Adrian Aldea.

Ultima oră

Comentariul meu