migrația vâlcenilor la sibiu. autoritățile locale din râmnicu vâlcea, îngrijorate de fenomen!

sibiuFostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea și actual candidat al Partidului Ecologist pentru un nou mandat în fruntea administrației locale de acolo, Mirciea Gutău este îngrijorat de faptul că tinerii vâlceni au migrat la Sibiu.

Mircia Gutău spune că după o vizită făcută de curând la Sibiu, a constatat că a ajuns să se simtă ”ca acasă”, după ce a realizat că foarte mulți tineri s-au mutat în urbea de pe Cibin, pentru că la Vâlcea nu și-au găsit locuri de muncă. „Dacă nu ne vom gândi să creăm locuri de muncă, ne vom trezi că vor rămâne doar bătrânii în municipiul Râmnicu Vâlcea. De curând, am fost la o nuntă la Sibiu, m-am dus la un taxi, să trăiţi domnule Gutău, taximetristul era din Vâlcea, m-am dus la bar, ce faceţi domnule Gutău, barmanul tot vâlcean, la restaurant la fel. Toţi mă cunoşteau şi m-am simţit ca acasă, pentru că oamenii erau din Vâlcea. Există un cartier în Sibiu, locuit în proporţie de 80% de vâlceni. Am un prieten care are o afacere, şi-a cumpărat vreo 5 microbuze şi transportă oameni la muncă la Sibiu”, a declarat Mircia Gutău, pentru voceavalcii.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. Pt. Anca!
    Imi place punctul tau de vedere, poate ne vedem la o cafea ( la Sibiu desigur 🙂 sa discutam mai multe…fac cinste 😉

  2. Invadarea ardealului de catre olteni si moldoveni.Stai fratilor acasa ca ne-am saturat de accentul si nesimtirea voastra olteneasca.

    1. think wise draga ardelean, majoritatea lucreaza ( nu lucra ) si castiga un salariu ( nu salar ) ca tot ziceai de accent, hai sa vorbim corect romaneste, iar mai apoi sa dam cu “noroi”. Salariu, pe care tot aici in Ardeal ( Sibiu si nu numai ) il cheltuie. nu merge nimeni dupa o zi de munca sa cumpere paine din Ramnic, sau tigarete, sau haine, se platesc taxe aici, se alimenteaza din statiile de carburanti de aici, se iasa la restaurant sau club aici, studentii platesc bani grei la univ Lucian Blaga, ca mai apoi dupa ce au absolvit sa se angajeze la Carrefour sau Auchan. ( asta cu Sibiul mare centru universitar nu prea da roade, exceptand poate ingineria ). sa nu uitam de chirii, care sincer sunt cam “umflate”pentru ce ofera Sibiul acum. Nici la Timisoara nu gasesti asa chirii piperate. Chirii platite la proprietari din Sibiu, ca sa aiba bani sa cumpere masini nemtesti si mai apoi sa se laude ca ei fac nu stiu ce bussines in Hermannstadt.
      Se mai numeste si capitalism treaba asta cu “invadarea si migratia spusa de voi”.
      Cu respect un oltean ce locuieste de 5 ani in Sibiu si lasa 95% din venituri in acest oras.

      1. Bravo!Ai pus punctul pe i. Adevarul e,ca in toata lumea se intampla asa. Oamenii merg la munca in alte state si cate 80 de km, si nu mai comenteaza nimeni.Numai in Sibiu e “ciobania” in floare. Nu ne mai desteptam si nu ne mai scuturam de marlanism niciodata.In loc sa luam ce e mai bun din orice lucru, continuam sa ne balacarim. Urca frate, sus in munte la Jina,ia-ti un caine si 5 oi si nu mai vezi pe nimeni.

        1. Pai daca nu-ti convin situaiile…de ce ai venit in Sibiu?Stati la voi in Valcea si nu numai.In schimb mandria aia a voastra cu “cine sunt eu…..ce bun sunt eu…..ce bombardier sun eu”.Nu ati venit de bine ce va erea in Valcea.corect.Eu am bola pe estia care nu au cei sapte ani de “orfelinat”Adaptati-va si voi si e ok.Si crede-ma ca ne erea mult mai bine fara voi.Cat despre facutate terminata si lucratul la supermarket-uri….atata poti.Daca esti bun esti mult mai sus.Si ca vai….tu iti cheltui bani in Sibiu si ajuti in cresterea Sibiului.Normal ca nu o sa mergi la Valcea sa-ti cumperi paine sau tigari.Ce victime sunteti voi…..cand sunteti numai “pe manevre” si nesintire.

      2. Domnule sibian nascut in Oltenia
        E in interesul Sibiului ca voi sa veniti si chiar sa va stabiliti. Momentan e si in interesul vostru personal.. Orice mare metropola ajunge asa cu aportul noilor locuitori care vin. Dar si multe orase sunt distruse tot cu aportul lor. Cel mai indicat pentru toata lumea este ca o data stabiliti in Ardeal sa deveniti ardeleni. Desigur poti sa te ghetoizezi ca si musulmanii sau cum mai fac pe la noi secuii mutati in alte orase care comunica doar intre ei, au relatii doar intre ei si se feresc de orice i-ar indeparta de la sfintele lor traditii, dar nu te va ajuta nici pe tine si nici orasul.
        Cu respect un clujean nascut la Sibiu.

        1. Stimate roman, iti multumesc pentru punctul tau de vedere si iti respect opinia. Vreau doar sa spun ca e putin probabil ca in 5 ani, aproape 6 sa comunic sau macar sa caut sa comunic doar cu “ai mei”. nu mi-am propus asa ceva, nu sunt genul. Am prieteni sibieni 100% cu care ma inteleg mai bine decat cu oltenii, am fost o perioada de timp intr-o relatie frumoasa cu o ardeleanca. imi ceri sa devin ardelean, mi se pare o chestiune fortata, niciodata nu am incercat sa vorbesc ca cei de aici ( m-as face de ras sa incerc sa vb.cu alt accent, nu mi-ar iesi ). pana la urma daca esti “om” nu trebuie sa te schimbi dupa fiecare oras sau zona a tarii sau a altei tari. te sfatuiesc ca peviitor sa nu ceri persoanelor care nu sint din Cluj sa devina clujeni, cel mai bun exemplu cred ca este Bucurestiul, gandeste-te cati ardeleni sunt si acolo si nimeni nu le cere sa devina “mitici'” asa cum voi le spuneti lor. cei din capitala 100%bucuresteni, ce sa mai zica saracii. Primul ministru al Romaniei este ardelean,traieste si munceste in Bucuresti dar nimeni nu-i cere sa vorbeasca “ca pa Dambovita”. In final, sa nu uitam ca sangele apa nu se face, importan este sa fim mai deschisi, mai uniti, intelegatori sai sa intelegem si noi odata ca trebuie sa fim o natiune, nu mai multe provincii intr-o tara atat e frumoasa ca a noastra. Mult noroc!!!

        2. De ardeleanul suprem, Imparatia Sa, d-ul Iohannis nu am zis nimic pentru ca oricum nu prea vorbeste si nici nu-i place la capitala, avand in vedere ca este un navetist convins :))