campanie inedită de responsabilizare efectuată de organizatorii de la raliul sibiului

raliul sibiuluiCS Aria pentru Sport, organizator al Raliului Sibiului 2016, în parteneriat cu Danny Ungur Racing demarează luni, ora 12:00, la Școala generală nr.4 din Sibiu, o campanie inedită de responsabilizare socială în școli.

Menită să îi  determine să conștientizeze riscurile la care se supun ca pietoni, campania  are misiunea de a preveni  expunerea copiilor la pericolele din trafic. Evenimentul se derulează cu sprijinul Inspectoratului Școlar Sibiu și al IPJ Sibiu.
Echipa Danny Ungur Racing, alături de binecunoscutul pilot de raliu, va fi prezentă la Sibiu luni, 11 aprilie 2016, pentru a susține un curs interactiv cu elevii claselor Școlii Generale nr.4. Elevilor le vor fi prezentate teme de prevenire a situațiilor critice din traficul rutier, vor dezbate principalele pericole la care se expun în trafic  și cum trebuie să se asigure că sunt în siguranță. Danny Ungur le va prezenta elevilor cum se pot face vizibili în trafic, pe unde trebuie să traverseze, ce comportament trebuie să adopte ca pasageri în mașină sau în mijloacele de transport în comun.
”Pe lângă informațiile teoretice pe care le vom prezenta copiilor, aceștia vor putea testa un simulator de derapaj, ochelari speciali cu lentile ce imită starea de oboseală, somnul, consumul de alcool sau droguri și cu aceștia din urmă îi vom provoca la un test pe viu, cu tricicleta, printre jaloane, ce vom presupune că sunt pietoni. De asemenea, le vom prezenta o mașină de concurs și le vom explica ce înseamnă să fi pilot de raliu”, a declarat Danny Ungur.
Teribilismul în trafic (joaca în locuri nepermise, circulația copiilor cu biciclete și scootere pe drumurile publice, alergarea pe marginea drumului și trecerea de pietoni etc), consumul de substante interzise și participarea la traficul rutier (urmări, incidente, pericole), practicarea sporturilor și a activităților recreative doar în zonele permise, pe terenurile special amenajate și sub supravegherea adulților atunci când vârsta copiilor o impune (tricicleta și bicileta, sporturi cu mingea, skateboarding, roller-skate etc), practicarea sporturilor cu motor doar în condiții de drum închis și în cadru organizat (karting, slalom paralel, raliuri) sunt doar câteva din temele pe care elevii le vor mai aborda, alături de Danny Ungur.
”Această campanie s-a născut din dorința de a-i determina pe copii să conștientizeze pericolele la care se supun, din neatenție și a venit la inițiativa doamnei profesoare Costea Szilvia Magdolna. În plus, vrem să atragem atenția și asupra importanței unui comportament responsabil din partea spectatorilor de la Raliul Sibiului. Ne dorim un eveniment sportiv fără incidente și pentru aceasta apelăm și la spectatori, cărora le cerem să respecte cu strictețe spațiile special prevăzute din care pot urmări spectacolul automobilistic, precum și indicațiile oficialilor de pe traseu. Această acțiune este doar începutul unei colaborări între CS Aria pentru Sport si Danny Ungur Racing, cu acordul Inspectoratului Școlar Sibiu și al IPJ Sibiu, modulul oferit de Danny fiind programat să ajungă în mai multe școli și grădinițe din Sibiu”, a spus Claudiu Mărășescu, marketing manager CS Aria pentru Sport.
Modului prezentat de Danny Ungur este susținut de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) cu sprijinul Schuster & CO Ecologic. Raliul Sibiului va fi organizat în perioada 15 – 16 aprilie 2016 de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Evenimentul este considerat a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop și, ca element inedit, prima etapă din Campionatul Național al Bulgariei.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.
Parteneri strategici: Centrul Aria, Ambient, Henkel, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol. Sponsori: Ro-Pharma, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA, Plastic -Pro.

Ultima oră

Comentariul meu