video vasile blaga şi alina gorghiu îl apără pe klaus iohannis în cazul casei pierdute în instanţă. declaraţii interesante

casa iohannis

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la Sibiu, referitor la casa pierdută de preşedintele Klaus Iohannis, că „este un caz aflat încă în instanţă”, în timp ce Alina Gorghiu a spus că are încredere că nu a fost nimic ilegal în ceea ce priveşte procedura.
Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce părere are despre cazul preşedintelui Iohannis, care a pierdut în instanţă o casă din centrul municipiului Sibiu şi a continuat să încaseze chiria.
„Eu ştiu că este un caz aflat încă în instanţă. Nu m-aţi auzit nici pe mine, nici pe doamna Gorghiu pronunţându-ne niciodată într-o situaţie în care un caz este în faţa unei instanţe”, a declarat Blaga.
Când i s-a atras atenţia că decizia magistraţilor în situaţia respectivă este definitivă şi irevocabilă, Blaga a spus: „Este încă o procedură pe rol. Pe mine nu mă interesează despre care cetăţean al României este vorba, ce funcţie are, dacă o are sau nu o are, legea este una pentru toţi, din acest punct de vedere oricine are dreptul să se apere, normal, utilizând toate mijloacele legale. Din acest punct de vedere, nu avem ce comenta”.
Întrebat cât de mult va afecta imaginea PNL situaţia preşedintelui Iohannis, Blaga a afirmat că „PNL are drumul lui”.
„Un partid serios îşi face analizele bazându-se pe oamenii săi, oameni care au mesaje clare către cetăţeni. În rest, nu avem ce comenta”, a declarat Blaga.
La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că justiţia trebuie lăsată să îşi spună cuvântul.
„Am spus de fiecare dată că este o procedură în curs, că argumentele pro şi contra se discută exclusiv în sala de judecată. Pe oricine are această preocupare, legitimă de altfel, vis-a-vis de ce se întâmplă în acest proces îl rog să mai aibă puţină răbdare să vedem cum se finalizează procedura. Eu am încredere că nu a fost nimic ilegal în această procedură şi că lucrurile vor fi lămurite mai devreme sau mai târziu, aceasta în funcţie de calendarul instanţei, pe care nu putem, categoric, să-l influenţăm”, a declarat Alina Gorghiu.
Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil şi au depus contesaţie în anulare la Curtea de Apel Braşov. Magistraţii au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, magistraţii au amânat, până în 6 iunie, judecarea acestei contestaţii.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=zIUQ1JvIXmg” splash=”https://i.ytimg.com/vi/zIUQ1JvIXmg/maxresdefault.jpg” caption=”Live In Sibiu – conferinta de presa la PNL SIBIU”]
Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa cer revizuirea deciziei prin care au pierdut imobilul va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti, după ce instanţa supremă a decis strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a cerut, luni, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra casei pe care au pierdut-o în instanţă.
AJFP Sibiu a cerut radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29, în baza unei sentinţe definitive emise de Tribunalul Braşov şi menţinute de Curtea de Apel Braşov, prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat.
„Este o procedură standard de punere în executare. Procedura este pe rol, vom vedea cum se va finaliza”, declara corespondentului News.ro Ilie Stroia, şeful Serviciului Jurdic de la AJFP Sibiu.
El explica, la Europa FM, că procedura este complexă şi va dura destul de mult, soţii Iohannis având posibilitatea să depună contestaţie.
„Nu-i suficientă numai hotărârea judecătorească, mai întâi trebuie să apară la cadastru statul român. Şi asta am cerut: notarea. Va fi un drum mai sinuos. A fost o cauză, gândiţi-vă că din 1996-1997 e dintr-un proces în altul şi noi să rezolvăm într-o săptămână, două…nu. Şi să nu mai am alte contestaţii la executare şi altele cu procese care pot să mai dureze”, spunea Stroia.
Directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Sibiu, Puiu Fesan, declara, joi, corespondentului News.ro, că a fost înregistrată cererea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice de radiere din cartea funciară a dreptului de proprietate a soţilor Iohannis asupra casei, cererea fiind „în lucru”.

Sursa www.news.ro

Ultima oră

Comentariul meu