Peste 300 de persoane au fost prezente joi după amiază la lansarea candidatului PNL pentru șefia Consiliului Județean Sibiu. Daniela Câmpean și-a prezentat proiectul electoral cu care speră să obțină cât mai multe voturi în 5 iunie. Discursul acesteia a avut parte de câteva momente de întrerupere din cauza unui microfon ”buclucaș”.

daniela campean 2Liderii PNL, candidații pentru Consiliul Județean și pentru primăriile din județ, simpatizanți și apropiați ai partidului, au fost prezenți joi în jurul orei 13.00 la sediul Bibliotecii Astra pentru a își arăta susținerea pentru programul electoral al Danielei Câmpean, la șefia Consiliului Județean Sibiu.
Daniela a venit pe jos în locația lansării candidaturii, fiind însoțită de către președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.turcan si campean
Evenimentul a debutat în jurul orei 13.10, cu scrute discursuri ale celor din conducerea PNL-ului, prima care a luat cuvântul fiind chiar Raluca Turcan. ” Astăzi PNL își prezintă programul și candidatul propus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Este un moment important și pentru PNL și pentru comunitatea sibiană. Pentru PNL este important pentru că echipa se așează unită la startul competiției politice. Pentru comunitatea sibiana e important pentru că prezentăm liniile strategice de dezvoltare echilibrată și durabilă pentru Sibiu. Cel mai relevant aspect este însă, din punctul meu de vedere, ca deputat de Sibiu și președinte de organizație, că soluțiile prezentate azi nu sunt doar vorbe spuse de orice politician sau aruncate în vânt. Sunt proiecte asumate de o echipa de oameni responsabili și profesioniști. Daniela Câmpean va deschide lista PNL pentru administrația județeană pentru că Răspunde fără niciun semn de îndoială la trei cerințe. Integritate. Profesionalism. Apropiere față de oameni. La fel de valoroasă va fi și lista de consilieri județeni. Tocmai de aici vine forța politică a PNL și aici se va face diferența între noi și competitori: că nu avem duble standarde, vulnerabilități sau interese ascunse. Avem doar dorința de a performa la nivel de administrație publică sibiană și de a infirma anumite stereotipuri legate de clasa politică. Unul și cel mai dăunător este ca toți sunt la fel! Nu, nu suntem toti oamenii politici la fel. Pe unii ne separă dedicarea și responsabilitatea lucrului bine făcut. Și odată lucrul bine făcut la locale în Sibiu, vom putea aduce un plus și la alegerile parlamentare astfel încât să putem da României, parteneriatul Iohannis președinte – PNL la guvernare, parteneriat necesar pentru dezvoltarea societății noastre. Am convingerea că împreuna vom putea să-i convingem pe sibieni, că PNL este soluția pentru Sibiu, pentru România”, a punctat Raluca Turcan.

YouTube video

Au urmat apoi scurte discursuri ale deputatului Mircea Cazan și vicepreședintelui cu atribuții de președinte interimar la CJ Sibiu, Constantin Șovăială.

YouTube video

Apoi Daniela Câmpean și-a prezentat pe larg într-un dialog de apropape 20 de minute, cu ce program electoral vine în fața alegătorilor pentru alegerile locale din 5 iunie. Chiar dacă a fost nevoită să se oprească de câteva ori din discursul său, datorită unor probleme ale instalației de sunet, Daniela Câmpean, a ”driblat” cu eleganță momentele și a încheiat prezentarea în aplauzele celor prezenți la Biblioteca Astra.daniela campean
”România este țara în care toată lumea promite schimbare, partidele și candidații promit că va fi „altfel”, mai ales în anii electorali. Din păcate România este și țara în care promisiunile politice au rămas mai degrabă neîndeplinite și suntem cu toții, pe bună dreptate nemultumiți.  Primul pas pentru a nu se repeta la nesfârșit această situatie ar putea fi ca fiecare dintre cei care promit că va fi „altfel” să nu lase promisiunea la nivel de slogan politic și să spună cât mai clar cum va fi „altfel”.
Eu candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu în primul rând pentru a înlocui politica în folosul partidelor, cu politica în folosul sibienilor. O administrare „altfel” a judetului va însemna ca bugetele și proiectele se vor face în funcție de probleme și nu în funcție de carnetul de partid al primarilor. Consiliul Județean va aloca bugete în funcție de priorități și nevoi, pe baza unor reguli clare, care vor fi menținute pe termen lung și nu schimbate în fiecare trimestru sau an. Candidez pentru a înlocui veșnica ceartă între partide cu colaborare pentru proiectele mari ale județului, proiecte care să ne facă viața mai bună și să dea o șansă reală de prosperitate în satele și orașele noastre. Aceste proiecte nu vor fi stabilite din birouri, ci împreuna cu sibienii, pe care vrem să-i implicăm cât mai mult în deciziile importante. Candidez pentru a aduce o schimbare de perspectivă în ceea ce privește rolul și acțiunile Consiliului Județean. Pănă acum această instituție s-a ocupat de cheltuirea banului public și nu de măsuri care să contribuie la producerea de venituri. Sibienii, satele, comunele, orașele au nevoie de sprijin pentru a deveni atractive pentru investitori, pentru a se deschide noi firme care să ofere locuri de muncă, care să plătească taxe și impozite. Vrem un Consiliu Județean care să fie mai intâi activ în domenii care produc venituri, vream un Consiliu Județean care să facă investiții publice în turismul sau economia din mediul rural și orașele mici, în așa fel încât acestea să se dezvolte și să atragă investiții. Pentru a deveni „altfel”, Consiliul Județean are nevoie de angajați care să fie profesioniști în domeniul lor, care să-și fi demonstrat competența și care să lucreze în folosul sibienilor. E nevoie ca evaluarea muncii angajaților să se faca în mod obiectiv, fără a ține cont de relații personale sau de partid și recompensarea muncii lor să fie exclusiv pe baza unor astfel de evaluări. Candidez de asemenea pentru a arăta că adevărata politică nu ar trebui să fie neapărat o profesie, ci mai degrabă un moment din viața unui om care are o cariera proprie, are experiență și dorește să le folosească pentru schimbarea în bine a vieții tuturor””, a spus printre altele Daniela Câmpean.

YouTube video

La final cei prezenți, printre care și candidatul PNL la Primăria Sibiu, Răzvan Pop, au ciocnit un pahar cu șampanie și au purtat discuții cu participanții la eveniment.
Urmăriți imaginile video pentru detalii mai ample.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nici-o sansa nu va avea Razvan Pop si nici Daniela Campean.Sunt necunoscuti pentru Sibiu prin activitatile lor.