csu pierde la steaua. începe joaca adevărată în play-off cu clujul!

csu sibiuSibiul a pierdut miercuri seară în Capitală în fața Stelei. Bucureștenii s-au impus cu 90 – 74 (18 – 20 26 – 20 21 – 19 25 – 15) în ultimul joc dinainte de play-off. Pentru CSU urmează cel puțin trei meciuri pe viață și pe moarte cu cei de la U Cluj, primul fiind în deplasare cel mai probabil pe 17 aprilie.

Și Steaua și Sibiul au evoluat miercuri mai mult cu gândul la meciurile din play-off și probabil cu ochii pe rezultatele competitoarelor ce au evoluat în această etapă. Meciul a fost sub semnul echilibrului până în ultimul sfert, atunci când steliștii s-au desprins decisiv pe tabelă și au învins la 14 puncte diferență pe CSU, scor 90-74. De la CSU cei mai buni marcatori au fost Gilbert și Cioacătă cu câte 12 puncte marcate, urmați de Hardy cu 10 puncte înscrise.
”Am făcut un meci bun până la pauză. Am repetat niște apărări pe care le vom folosi în meciurile care urmează, apărarea care am făcut-o și în meciul cu Craiova, de pe teren propriu, și a funcționat mai bine. După pauză, băieții nu au mai avut aceeași energie în apărare și asta a făcut să pierdem pe final. Noi, la ultimele meciuri, am încercat să folosim, mai multe minute, jucători care au evoluat mai puțin, pentru a-i testa. Am vrut să știm care sunt pregătiți să ajute echipa în PlayOff iar băieții nu ne-au dezamăgit. Avem speranțe mari de la ei. Jocul de pase al echipei funcționează destul de bine, lucru care mă bucură. Toți cei 10 jucători pe care îi avem la dispoziție acționează ca o echipă, dar, în continuare, considerăm că apărare face diferența. Urmează 10 zile în care avem timp, în special, să refacem jucătorii cu probleme de sănătate. De asemenea, vom continua să ne punem la punct, așa cum am făcut și în ultimele meciuri, din punctul de vedere al apărării, pentru a fi pregătiți pentru meciurile care urmează”, a spus după meci antrenorul Dan Fleșeriu.

Încep meciurile cu adevărata miză
Pentru CSU Sibiu urmează meciurile pentru care Fleșeriu și-a pregătit intens jucătorii în această a II-a fază a campionatului. Sibiul se confruntă cu cei de la Cluj, iar prima partidă se va disputa în deplasare pe 17 sau 18 aprilie. În acest prim tur al play-off-ului se joacă în sistemul cel mai bun din cinci partide, Sibiul fiind obligat să câștige măcar un meci în deplasare și să nu piardă acasă, pentru a spera la calificarea în semifinale.
Deocamdată nu se știe dacă primul meci ce va avea loc la Cluj va fi televizat, cei de la Digi Sport urmând să stabilească zilele următoare ce partide din această fază a campionatului vor fi transmise în direct.
Iată cum arată programul complet al primului tur din play-off:
Steaua – Dinamo
CSM Oradea – Phoenix Galați
U Cluj – CSU Sibiu
SCM U Craiova – BC Mureș

Ultima oră

Comentariul meu