s-a pierdut unul din cei mai îndrăgiți câini din zona sibiului. l-ai văzut cumva?

bethovenNu credem că există turist sau sibian care să fi fost în vizită în zona Curmăturii Ștezii să nu fi auzit sau să nu îl fi văzut cel puțin odată pe Beethoven. Acum e dat dispărut de cei de la pensiunea unde de ani de zile își face veacul.

Beethoven este un câine extrem de popular la Pensiunea Mai din Curmătură. Toată lumea s-a îndrăgostit de el de îndată ce l-a văzut. Turiștii au făcut poate mii de fotografii cu Beethoven de când acesta a ajuns în familia celor de la pensiune și în timp a devenit un adevărat simbol viu al regiunii, multă lume oprind în drumul spre Păltiniș să îi vadă chipul drag și să îl mângâie pentru câteva clipe.
Din păcare deținătorii acestuia l-au dat dispărut și nu mai știu nimic de el. Oamenii au postat și un anunț pe internet prin care îi roagă pe cei ce l-au văzut de curând să îi ajute să îl găsească. ”S-a PIERDUT Beethoven. Răspunde la numele Beto… Cei care detineti informatii sunteti rugati sa contactati Pensiunea Mai sau sa apelati la numarul de telefon 0744771846”, se arată în anunț. Așa că dacă ai informații despre el, luați legătura cu proprietarii.

Despre rasa Saint-Bernard
Bethoven face parte din rasa Saint-bernard care este o rasă de câine uriaș, cu o expresie oarecum tristă. Câine de talie mare, având originea în Alpii Elveției unde a fost utilizat pentru paza gospodăriilor și a turmelor, pentru cărăușie și tracțiune. A devenit celebru în secolul al XIX-lea fiind folosit, datorită puterii și simțului său remarcabil de orientare, pentru salvarea călătorilor care se rătăceau sau erau înzăpeziți în trecătorile alpine. Numele îi vine de la trecătoarea Saint Bernard, unde a trăit și cel mai celebru reprezentant al rasei, cîinele Barry, care între 1800 și 1812 a salvat 40 vieți omenești și este considerat câinele național al Elveției. Saint Bernardul modern este rezultatul unei selecții dirijate, la care au contribuit în mare măsură crescătorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se în special aspectul său masiv și fixarea caracteristicilor specifice ale colorației sale alb-roșii. Are un temperament foarte blând, este sensibil și foarte atașat de stăpân. Este un baby-sitter ideal, întrucât se înțelege foarte bine cu copii.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu