încalcă regulile de circulaţie cu bună ştiinţă. până se întâlnesc cu poliţiştii
FOTO arhivă

control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de politia rutiera alaturi de registrul auto roman (rar), in bucuresti

În data de 5 aprilie, în jurul orei 1930, în cadrul activităților preventive desfășurate de polițiștii rutieri pe raza localității Arpașu de Jos, a fost depistat în trafic un minor care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere, autoturism ce i-a fost încredințat spre conducere de către o persoană care cunoștea că este minor.

În fapt, polițiștii rutieri au identificat în trafic un minor de 14 ani, domiciliat în localitatea Arpașu de Jos, în timp ce conducea pe raza satului Nou Român un autoturism. La scurt timp, la fața locului s-a prezentat un bărbat, bunicul minorului, care le-a declarat polițiștilor că el i-a încredințat spre conducere minorului autoturismul.
În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere (art. 335 alin.1 din Codul Penal), respectiv încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere (art. 335 alin.3 din Codul Penal).

În data de 6 aprilie, în jurul orei 01:20, pe str. Transilvaniei din municipiul Sibiu polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un conducător auto.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul care conducea autoturismul, un sibian de 35 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

Ultima oră

Comentariul meu