decizie importantă legată de contestaţia lui klaus iohannis pentru casa de la sibiu pierdută în instanţă. ce se întâmplă cu procesul!

Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au cerut revizuirea deciziei prin care au pierdut o casă de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu va fi judecat la Curtea de Apel Piteşti, după ce instanţa supremă a decis strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov.

image

În 12 noiembrie 2015, Klaus şi Carmen Iohannis au pierdut definitiv un imobil pe care l-au cumpărat în centrul municipiului Sibiu. Două săptămâni mai târziu, soţii Iohannis au formulat, tot la Curtea de Apel Braşov, o contestaţie în anulare, cerând revizuirea deciziei irevocabile, pronunţate după un proces care a durat mai mult de 16 ani, conform news.ro.
Judecarea contestaţiei în anulare a început în 4 ianuarie, la Curtea de Apel Braşov, însă în paralel preşedintele Klaus Iohannis a cerut strămutarea cauzei la o altă instanţă.
Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea lui Klaus Iohannis şi a soţiei acestuia şi a dispus strămutarea cauzei la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă. Dosarul urmează să fie trimis de la Curtea de Apel Braşov, iar după înregistrare, va primi un termen de judecată la instanţa din Piteşti.
Prin decizia irevocabilă din 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a menţinut hotărârea din mai 2014 a Tribunalului Braşov, de anulare a unui contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.
Tribunalul Braşov constatase „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a cerut recent radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra imobilului din strada Nicolae Bălcescu nr. 29, pierdut în instanţă.
Radierea din cartea funciară a soţilor Iohannis ar însemna preluarea de către statul român a imobilului, care, ulterior, ar avea posibilitatea să-l valorifice. Sursa: news.ro

Ultima oră

Comentariul meu