vremea până în 18 aprilie la sibiu și în centrul țării. când ne plouă și când o să fie soare!

sibiuMeteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică marți dimineață, progonoza meteo pentru următoarele două săptămâni. La Sibiu vom avea parte de mult soare, dar și de precipițatii în perioada 9 – 11 aprilie.

ANM anunţă că în această perioadă vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime ce pot ajunge până la 27 de grade, iar cele minime până la 14 grade. Potrivit ANM, în acest interval de timp se vor înregistra şi precipitaţii sub formă de ploaie, mai ales în perioada 8-10 aprilie, în majoritatea regiunilor ţării, anunta news.ro.
Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 5 -18 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA
Până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 25…26 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni, în general, normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu vor mai fi medii de peste 22…23 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 5 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii şi cele mai ridicate în 8 şi în 9 aprilie.
Averse pe arii extinse vor fi între 9 şi 11 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de
apă şi din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat.

LA MUNTE
În intervalul 5 – 7 aprilie vremea se va încălzi până la medii ale temperaturilor maxime de 17 grade, iar ale minimelor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de 7…8 grade. În următoarele 3 zile se va răci treptat, cu până la 10 grade la valorile diurne şi cu aproximativ 7 grade la cele nocturne. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni, temperaturile vor creşte din nou şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru ca din 14 aprilie şi până la sfârşitul intervalului mediile maximelor să oscileze între 11 şi 13 grade, iar a minimelor, între 3 şi 5 grade.
Până în data de 8 aprilie doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată între 9 şi 11 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, dar şi după data de 13 aprilie. Info: news.ro foto: Mihai Nițu

Ultima oră

Comentariul meu