video – scandal sub ochii juniorilor de la csu sibiu la un meci de la târgoviște. ce a putut face acest antrenor!

scandal baschetUn meci de baschet la categoria U14, în care una din protagoniste a fost o echipă de la CSU Sibiu, a avut parte de scene desprinse parcă de la meciurile de fotbal județean unde huliganii fac scandal și iau la bătaie arbitrii sau suporterii echipei oaspete. Insitgatorul principal a fost antrenorul echipei gazdă, CSȘ Târgoviște.

Scandal a avut loc la un meci de baschet pentru copii,  respectiv partida CSȘ Târgoviște – CSU Sibiu, din cadrul uneia dintre etapele fazei semifinale a campionatului național sub  14 ani. Partida s-a desfășurat pe 12 martie, între dâmbovițeni, locul 5 în seria semifinală, și ardeleni, poziția a 4-a, ultima calificanță în turneul final (din 8 echipe), anunta libertatea.ro.
Meciul tur de la Sibiu fusese câștigat clar de CSU, 105-46. Atunci, antrenorul târgoviștenilor, cunoscutul Ioan Valerian, a fost eliminat de pe bancă în minutul 5, după două faulturi tehnice pentru proteste!
Răzvan Axinte, unul dintre părinții sportivilor din Ardeal, prezent la meciul-retur, din orașul Turnului Chindiei, a povestit îngrozit: ”Între cei doi arbitri, unul, Ivan, era din Târgoviște! În afara multor probleme tehnice – am fost dezavantajați clar, în sfertul doi s-a petrecut un moment incredibil: antrenorul gazdelor, renumitul Ioan Valerian, tehnician la mai multe loturi reprezentative de-a lungul carierei, a venit de pe bancă și a luat de gât un suporter, părinte al unui sportiv de la Cluj. Clujenii ne susțineau pe noi! Halucinant, respectivul pedagog – halal pedagog (!) – nu a fost sancționat deloc de brigadă, în schimb galeria a fost evacuată!”.
”Antrenorul ăsta trebuie suspendat pe viață”, ”Singura soluție e să trimiteți filmarea la Ministerul Sportului, să le arătați ce fac”, ”Reacția copiilor spune totul. Sunt mirați, nedumeriți, chiar speriați! Ei nu sunt obișnuiți cu un asemenea comportament! Și nici nu îmi doresc să se obișnuiască. I-am educat în alt sens”, ”Incredibil, nu pot să cred așa ceva! Ce speriați erau copii  Trebuie luate măsuri!”, ”Să fi văzut cum cum tremurau…. Și cum plângeau după meci!”, sunt doar câteva dintre zecile de comentarii de pe rețelele de socializare.
Părintele de la Sibiu susține că echipa locală a fost învățată să fie agresivă chiar de arbitri și de ”mamele și tații lor din tribună. Iar respectivul cavaler ne-a înjurat!”.
Conform martorilor oculari, unul dintre suporterii de la Cluj-Napoca le-a făcut semne să tacă celor oficialilor gazdelor – la meciul din sala CSȘ au fost circa 150 de oameni. Cel care a reacționat, însă, a fost antrenorul de la Târgoviște: a venit de pe bancă la fanul respectiv și a vrut să-l strângă de gât. S-a creat un meleu, despărțit cu greu. ”Nu am văzut forțe de ordine la sală! Doar un individ cu alură de bodyguard. El a intervenit acolo. Observatorul de joc nu s-a mișcat de pe scaun”, susține Răzvan Axinte.
Finalmente, CSȘ Târgoviște a învins la patru puncte, 60-56!
CSU Sibiu, echipa de juniori a grupării de Ligă Națională CSU Atlassib Sibiu, va trimite luni înregistrarea cu incidentele la FR de Baschet.
Conform organizatorilor, cei care au declanșat scandalul – două persoane mai exact, se văd și pe înregistrare – cu semne provocatoare și obsecene, miroseau a bătutură! De altfel, au și fost evacuate din sală. Arbitrii Ivan și Baicu au considerat că Ioan Valerian, tehnician cu medalii la loturile reprezentative, prezent pe banca unor echipe din Liga Națională, actualmente observator FRB la primul eșalon, a încercat să aplaneze conflictul și nu i-au acordat nici o sancțiune. În orice caz, comisarul de joc a făcut un raport pe seama incidentelor. ”Delegarea a fost făcută de Comisia zonală. Eu mă duc să arbitrez acolo unde sunt trimis”, a afirmat arbitrul Ivan.
Încercările noastre de a contacta vreun oficial FRB au fost sortite eșecului. Horia Păun, însuși șeful forului, e ploieștean, dar a trăit la Târgoviște.
Campionatul U 14 a ajuns la faza turneelor semifinale. Sunt două, de câte 8 echipe, se joacă 14 etape. S-a ajuns la runda a 11-a. Din cele 8 echipe, doar patru au drept de organizare a etapelor. Primele patru formații din fiecare serie semifinală acced la turneul final.

Sursa: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu