Marius Miclea

Asociația Cu verdele-n SUS, alături de 450 de voluntari au plantat aproximativ 10.000 de puieți de stejar, frasin și paltin în comuna Arpașu de Jos, județul Sibiu.

Plantarea celor 10.000 de puieți face parte dintr-un proiect ambițios al asociației, “Să creștem o pădure”, proiect care se întinde pe o perioadă de 5 ani de zile și presupune tranformarea terenului de 2 hectare de pășune neutilizabilă de la Arpașu într-o tânără pădure de foioase care va fi îngrijită până la intrarea în maturitate și înscrierea în fondul forestier.

Evenimentul a fost organizat exclusiv online, pe website-ul Cu verdele-n SUS și pe rețelele de socializare – facebook. Reacția publicului sibian a fost pozitivă încă de la început: entuziasmul resimțit la nivel online s-a tranformat în energie la fața locului. 450 de voluntari au participat la plantare, cu mic și mare: părinți cu copii, grupe de liceeni ghidați de către profesorii lor, mulți tineri dar și oameni maturi, uniți de același scop: protejarea pădurilor și responsabilizare față de natură.


Acțiunea de sâmbătă a fost planificată încă de anul trecut. Cu verdele-n SUS a înscris proiectul de plantare la SemiMaraton Sibiu 2015, eveniment organizat de Fundația Comunitară Sibiu, și la Cindrel în Alergare, organizat de Asociația PeDale, ocazie cu care s-au strâns o mare parte din banii necesari achiziționării de logistică și bunei desfășurării a evenimentului. Restul de fonduri au fost obținute prin sponsorizări de la firme implicate în viața comunității sibiene și prin parteneriate și donații cu alte organizații prietene.

Dincolo de plantarea din 02 aprilie, Cu verdele-n SUS va mai organiza la Arpașu în 2016 acțiuni complementare de îngrijire a puieților: de descopleșire a terenului (înlăturarea buruienilor și posibililor dăunători pentru puieți), completarea puieților și montarea unui gard de protecție pentru a evita accesul animalelor sălbatice pe teren.

Ultima oră

Comentariul meu