foto galerie – șelimbărul înverzește la propriu. două parcuri noi amenajate în localitate!

parc selimbar la gradinita (2)Locuitorii Comunei Șelimbăr vor avea la dispoziție din acest an, două parcuri verzi. Primul va fi gata la finele lunii mai, iar cel de al doilea în toamna acestui an. Ambele proiecte sunt realizate cu bani de la bugetul local.

După vestea că actuala grădiniță din Șelimbăr se va extinde și vor începe lucrările la prima creșă din comună, șelimbărenii au din nou motive de bucurie.
Localitatea va avea din acest an două parcuri amenajate corespunzător, investiții ale administrației locale. Copiii și părinții ce doresc să meargă la plimbare cu aceștia vor putea să o facă încă din acest an. Locațiile sunt vizavi de grădiniță, pe strada Pieței și respectiv lângă Biserica Ortodoxă din centrul comunei, pe strada 1 Decembrie.parc selimbar la gradinita (1)Super parc lângă grădiniță
Primul parc, la care lucrările vor începe chiar de zilele următoare, este parcul de vizavi de grădinița din centrul Șelimbărului. Aici pe o suprafață de aproape 1.700 metri pătrați, va fi amenajat un parc pe gustul celor mici. ”Vorbim de un parc modern, dotat cu bănci, alei de plimbare, o mini-fântână arteziană și bineînțeles un loc de joacă unde copiii de vor putea bucura de balansoare, tobogane, leagăne și chiar și un carusel. Ne dorim să fie un loc în care copii să se simtă excelent”, a explicat primarul interimar al comunei, Marius Grecu.parc selimbar la gradinita (4)
CITEȘTE ȘI: FOTO – Investiții importante în Șelimbăr. Se extinde grădinița și se face prima creșă din localitate!
Investiție de 100.000 de lei
Lucrările vor fi gata cel mai probabil la mijlocul lunii mai, iar inaugurarea oficială va fi, ca un cadou, de Ziua Copilului, pe 1 iunie. Investiția în acest parc este de 100.000 de lei, bani care au fost alocați de la bugetul local. Ca o noutate, parcul va avea locuri de parcare pentru autoturisme. ”Am vrut să creăm această facilitate și pentru cei care vin aici cu mașina pentru a avea posibilitatea de a parca cât mai aproape de parc și de locul de joacă, unde cei mici se vor simți bine”, a mai spus Grecu.parc selimbar la gradinita (3)

Parc nou lângă biserica din centru
Un al doilea parc, la care lucrările vor demara în perioada următoare, este parcul de pe strada 1 Decembrie, de vizavi de Biserica Ortodoxă din localitate. Acest parc va fi gata până în toamna acestui an și va avea o serie de facilități pentru copii, de la alei și bănci până la o zonă sub forma unui mini-amfiteatru. marius grecu”În acest parc vom desfășura și activitățile de iarnă. Vom amenaja o zonă în care se va amplasa Bradul de Crăciun în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar pe parcursul anului, copiii vor găsi aici un loc în care se vor relaxa și unde se vor simți bine. Era nevoie de o astfel de zonă aici, cum de altfel era nevoie și de un parc precum cel de vizavi de grădiniță”, a mai declarat Marius Grecu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. frumos. parcurile sunt bune si necesare.
    Niste cosuri de gunoi prin Selimbar ar fu bune, ca in momentul de fata lipsesc cu desavarsire.