viceprimarul mediaşului demisioneaza din pnl. candideaza la primărie din partea alde!

Actualul viceprimar al Mediasului, George Petrescu, a declarat marti ca a luat decizia de a demisiona din PNL si sa candideze pentru functia de primar la alegerile din iunie, din partea ALDE.

george-petrescu

Viceprimarul municipiului Mediaş, din judeţul Sibiu, George Petrescu, a anunţat, marţi, că va pleca din PNL şi va candida pentru funcţia de primar din partea ALDE, nemulţumit că nu a fost inclus pe lista PNL pentru alegerile locale, anunta news.ro. George Petrescu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va pleca din PNL pentru a candida la funcţia de primar al municipiului din partea ALDE.
Acesta a precizat că este „extrem de nemulţumit” de faptul că nu a fost inclus pe lista PNL pentru alegerile locale din iunie, deşi anunţase că intenţionează să candideze.
“Am intrat în politică acum zece ani alături de Partidul Naţional Liberal, având puternice convingeri liberale. Întotdeauna am respectat principiile şi regulile impuse de partid şi am înţeles să mă comport ca atare. În condiţiile date, consider că Alianţa Liberalilor şi Democraţilor reprezintă adevăratele valori liberale din România, drept pentru care am ales să candidez la funcţia de primar din partea acestei formaţiuni politice, conform vederilor liberale după care m-am ghidat mereu”, a declarat Petrescu.
Acesta a afirmat că va rămâne „tot timpul un liberal convins” şi nu va trece niciodată „de la dreapta la stânga”.
George Petrescu a deţinut un mandat de consilier judeţean la Mediaş şi din 2012 este viceprimar din partea PNL.
Contactat de corespondentul News.ro, prim-vicepreşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat că George Petrescu nu a putut fi inclus pe lista de candidaţi întrucât nu întruneşte condiţiile de integritate stabilite de partid.
„Domnul Petrescu face parte din grupul consilierilor locali din Mediaş trimişi în judecată şi, conform codului de integritate al partidului, acesta nu mai poate candida. PNL a dat dovadă de seriozitate şi se ţine de cuvânt, spre deosebite de alte partide care racolează oameni sau trimit să candideze persoane condamnate definitiv”, a declarat Mircea Cazan.
Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în septembrie 2014, că primarul, viceprimarul şi majoritatea consilierilor locali din Mediaş au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, întrucât au adoptat majorarea capitalului social la SC Gospodărie Comunală SA, din subordinea Consiliului Local Mediaş, cu trei milioane de lei, deşi societatea avea probleme financiare.
În plus, primarul, viceprimarul şi consilierii „au decis achiziţionarea pachetului de 19,22 la sută aparţinând Asociaţiei GOSCOM, contra sumei de 696.034 lei”.
”Aceasta, în pofida faptului că, deja, Consiliul deţinea o majoritate confortabilă în acţionariatul societăţii, iar cumpărarea acţiunilor nu aducea niciun beneficiu. Consiliul Local Mediaş a devenit unic acţionar al SC Gospodărie Comunală SA cu toate că avea reprezentarea faptului că prin această operaţiune se creează o pagubă bugetului comunităţii locale, corelativ cu obţinerea folosului reprezentat de preţul cesiunii în favoarea Asociaţiei GOSCOM”, anunţau atunci procurorii DNA. foto: novatv.ro

Ultima oră

Comentariul meu