avion egyptair

Un bărbat înamrmat a deturnat un avion Egyptair, cu 60 de persoane la bord, ce please din Alexandria şi se îndrepta către Cairo. Se presupune că bărbatul ar avea o vestă cu explozibil, şi astfel l-a determinat pe comandantul navei să aterizeze în Cipru. Acesta a cerut turnului de control aprobarea pentru aterizare de urgenţă la Larnaca.

După aterizare, bărbatul a spus că va elibera femeile şi copiii, şi a cerut poliţiei să se îndepărteze de avion.
Aproape toţi pasagerii aflaţi la bordul avionul EgyptAir deturnat la Larnaca sunt în curs de eliberare, a anunţat compania care deţine aeronava, care a precizat că la bord vor rămâne ostatici cei şapte membri ai echipajului şi patru pasageri străini, relatează Reuters, care precizează că autorul deturnării nu a făcut încă nicio cerere.
Surse din serviciile de securitate ale aeroportului au declarat anterior că la bord se aflau cel puţin opt britanici şi 10 americani.
„Din informaţiile pe care le avem deocamdată este un singur pirat al aerului. Această persoană nu a formulat încă nicio cerere”, a declarat secretarul permanent al Ministerului cipriot de externe, Alexandros Zenon, pentru postul francez de televiziune iTele.

Ultima oră

Comentariul meu