a şasea oară le-a ieșit. csu a învins mureșul și deja e cu gândul la meciul cu clujul!

hardy csu sibiuCSU Sibiu a învins în sfârșit pe BC Mureș în actualul sezon. Sibienii s-au impus cu 86-76 (14-17, 29-18, 19-12, 24-29), la capătul unei partide care ne-a demonstrat încă odată că echipa lui Dan Fleșeriu e extrem de periculoasă atunci când toată lumea se mobilizează așa cum trebuie.

Sibiul s-a întors în sala unde a umilit Steaua și după deplasarea în care Oradea ne-a umilit, cu gândul să spele ultima impresie lăsată și să demonstreze că acel succes de acum două etape nu a fost doar o apă de ploaie. Iar CSU a reușit să arate că în ciuda faptului că pare condamnată să termine pe locul șase înainte de play-off, are forța să se bată de la egal la egal cu echipele ”cu pretenții” din partea superioară a clasamentului.
În Sala Transilvania a venit BC Mureș, grupare care vorba românului, ”ne-a bătut pe unde ne-a prins” în actualul sezon. Asta însă până sâmbătă seară, când în ciuda faptului că a lipsit Calotă și că Paul sau Lalovic au avut evoluții mai modeste decât cele cu care ne-au obișnuit, CSU a făcut legea pe parchet în meciul cu mureșenii.
Aruncările de trei puncte au mers din nou aproape spre perfecțiune, grație lui Gilbert și chiar și a lui Tincu, iar Hardy ne-a readus aminte un pic de un alt american ce a jucat la Sibiu, Clavon, care ridica sala în picioare cu finalizările sale spectaculoase.
S-a terminat bine pentru Sibiu. Echipa a învins, a trecut peste dușul rece de la Oradea și poate ce e cel mai important, a arătat că nu merge la Cluj să fie victimă sigură cum probabil clujenii se așteaptă și are șanse mari să își facă fanii să cânte la final celebrul refren ”în totdeauna peste U”.

CSU: Hardy 23, Gilbert 20, Lalovic 13, Mijajlovic 13, Tincu 12, Cioacătă 3, Harrison 2

Declarații după meci
”A fost un meci frumos. Am avut deja 6 meciuri cu Sibiul și iată că astăzi ei au câștigat. Pentru noi a fost un meci dificil pentru că avem mulți jucători accidentați în echipă și, chiar și așa, unii dintre ei au jucat. În plus, nu am avut o zi bună nici la aruncări și nici în apărare. Uneori facem apărare bună, uneori nu. În plus, astăzi nici nu am marcat. Am marcat doar 9 aruncări din 31 de la trei puncte, așa că e dificil dacă shoot-erii noștri nu marchează. Pustahvar a jucat bine la Mediaș, acum nu a putut arăta același lucru. Ne lipsește Ivanovic, un jucător important și nu neapărat pentru cât marca, ci pentru inteligența pe care o arăta în teren. Știa să coordoneze jucătorii în apărare sau în atac”, a declarat Audrius Prakuraitis, antrenorul celor de la BC Mureș Tg. Mureș.
” Pentru noi a fost un meci extrem de greu, în care am jucat practic cu 6 jucători. Băieții au depus un efort foarte mare, iar lucrurl acesta s-a văzut pe final, că ne cam târam pe teren. A trebuit să schimbăm apărarea ca să putem să închidem aruncările lor de trei puncte, cu care ar fi putut reveni în joc. În sfârșit am reușit o victorie cu TG. Mureș și mai a rămas o singură echipă pe care nu am reușit să o învingem sezonul acesta, ceea ce e un lucru pozitiv, cel puțin pentru mine. Am început jocul extrem de încet, parcă fără energie, deși antrenamentele de săptămâna aceasta au fost foarte bune. Am început cu câteva lucruri noi în atac, pentru a putea combate apărarea celor de la Tg. Mureș. Cam toate echipele încearcă să ne oprească jocul de tranziție, jocul rapid, iar cei care reușesc, ne și înving. Harrison a jucat astăzi puțin pentru că nu este complet refăcut și nu vreau să mă risc înaintea PlayOff-ului. A jucat și pentru că Will Paul nu a fost chiar în joc, așa cum aș fi vrut eu, și s-a văzut asta și prin faulturile pe care le-a comis, dar și prin nesiguranța din atac. Chiar și așa am reușit să ne regrupăm, avem 5 marcatori cu peste 10 puncte, ceea ce este bine. Mă bucur că Tincu reușește să stea în teren și să facă un joc bun și sper că va deveni și mai sigur pe minge atunci când este atacat. Calotă este încă puțin accidentat. Sper să își revină și să ne ajute în continuare, pentru că avem nevoie de jocul lui mai mult decât crede, poate, și el. Mă bucur că am reușit să câștigăm a doua oară acasă, chiar și fără aportul lui, și mă gândesc cu entuziasm cum ar fi dacă ar juca și el, așa cum a jucat la un momentdat. Dar asta depinde mai mult de el decât de mine sau de colegii lui”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu