video foto spargere la un magazin pe tribunei. hoții sunt niște tineri. îi recunoști cumva?

hoti magazin tribunei sibiuDoi tineri sunt protagoniștii unei spargeri ce a avut loc la un magazin alimentar de pe strada Tribunei din Sibiu în noaptea de 23 spre 24 martie. Cei doi par să fie hoți cu experiență. Au spart întâi geamul magazinului la aproximativ 45 de minute după miezul nopții, iar apoi s-au întors la ora 4.30 și au dat lovitura.

Din imagini se poate observa cum  în jurul orei 0:30, un tânăr care nu pare să aibă mai mult de 18-20 de ani dă târcoale magazinului de pe Tribunei. După câteva ture se întoarce cu un bolovan de granit și sparge geamul de vizavi de tejgheaua magazinului. După câteva minute acesta se întoarce și mai aruncă încă odată cu bolovanul în geam, după care pleacă.hot sibiu
Camerele de supraveghere video surprind apoi în jurul orei 0.45 cum apare un al II-lea tânăr tot în vârstă de 18-20 de ani și vorbește la telefon cu cel care a spart geamul. Acesta își face din nou apariția în fața magazinului cu câteva pungi în mână și le dă complicelui său care se apucă de treabă în timp ce el îi asigură spatele.hot sibiu 2
Complicele bagă pur și simplu mâna prin gaura făcută în geamul spart și fură mai multe pachete de țigări, după care o ia la fugă și dispare în noapte.hot sibiu 5
Ce nu știau cei doi hoți este faptul că în locație era instalat un sistem supraveghere cu tehnologie HDCVI, cu 4 camere de supraveghere, iar acestea au înregistrat furtul. mana hotuluiProprietarii au descoperit spargerea a II-a zi înainte de ora 7.00 și au anunțat poliția. ”La ora 7.00 o femeie a sunat la poliția municipiului Sibiu. S-a efectuat cercetare la fața locului și s-a constatat furtul a 28 de pachete de țigări. Acum se fac cercetări pentru furt calificat”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.
Valoarea pagubei este de aproximativ 450 de lei plus geamul spart. Urmăriți imaginile de mai jos și dacă îi recunoașteți pe cei doi hoți sunați la poliție sau dați-ne de știre pe oradesibiu@gmail.com sau printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Cum prevenim furturile și cum ne protejăm afacerea sau locuința de hoți
Pentru că în ultima vreme valul de spargeri în magazine, locuințe, etc, a crescut, ca să vă protejați afacerea sau locuința de astfel de neplăceri, am luat legătura cu o firmă specializată în sisteme de securitate. Ca să nu vă aruncați banii pe geam aiurea, am stat de vorbă cu sibienii de la Atu Tech, o companie specializată în comercializarea și vânzarea de sisteme de securitate, firmă care de altfel a montat și sistemul pe care au fost surprinse imaginile de la acest furt.
Iată câteva recomandări extrem de utile:
–          Orice magazin ar trebui sa instaleze un sistem de supraveghere si unul de alarma, dar mai ales sa le instaleze CORECT (nr. de camere sa fie suficient pentru a supraveghea intreg spatiul magazinului, pozitionarea lor este importanta, de asemenea)
–          Camerele de supraveghere trebuie montate in toate punctele cheie ale magazinului (intrare, rafturi, casierie, acces la depozit, etc.)
–          Sistemul de supraveghere sa fie completat de un sistem de alarma (inclusiv senzori de geam spart, senzori magnetici de deschidere usa / geam, senzori de miscare)
–          Valorile nu ar trebui lasate la vedere (in vitrine, geamuri, etc.)
–          Cele mai des furate produse din magazinele alimentare sunt: tigari, alcool
–          Montarea unui sistem de supraveghere si alarma creste simtitor sansele de a prinde faptasul si de a recupera bunurile sustrase sau prejudiciul adus magazinului.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu