se anunță 25 de ore cu teatru non-stop de excepție la sibiu. programul complet al festivalului!

reflection_respirateatru (1)Maratonul teatral 25 de ore de teatru non – stop, eveniment ajuns deja la ediția a VI-a, ediția din acest an fiind prima ediție cu participare internațională, va avea loc în perioada 16 – 17 aprilie 2016.

Festivalul aduce la Sibiu nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, conferințe, concerte, workshop-uri, proiecții de film și recitaluri de poezie, care vor avea loc începând de sâmbătă 16 aprilie și până duminică 17 aprilie, în paisprezece locații indoor sau outdoor din Sibiu.
De la sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu la hale industriale din afara orașului. Care sunt cele 14 locații în care vor avea loc spectacolele din program?
Deschiderea oficială a ediției din acest an a festivalului va avea loc la sala mare de spectacole a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Pe scenă vor urca în premieră la Sibiu, cu spectacolul „4 x 4 personaje”, actorii Teatrului Spiritual București. Din distribuție face parte și cunoscutul actor Ioan Gyuri Pascu. Cea mai recentă reprezentație a acestui spectacol a avut loc în Canada, în orașele Montreal și Toronto. O locație aparte în acest an va fi Hala Unimat din Șelimbăr, ce va găzdui spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company –  trupă de teatru ce a fost invitată să reprezinte România la World Puppet Carnival Indonezia în anul 2013, respectiv Thailanda în anul 2014. Compania Lightwave Theatre este cunoscută publicului larg urmare a participării la emisiunea „Românii au talent”. Pe scena Teatrului Gong va urca singura companie de teatru independent din România nominalizată UNITER, este vorba despre compania Un Teatru București, ce va prezenta la Sibiu spectacolul „Blackbird”. Celelalte locații în care vor avea loc evenimente sunt: Librăria Habitus, Librăria Humanitas, Atrium, The Letter,  Imperium, Piața Mică, Piața Mare, Pietonala Nicolae Bălcescu, Facultatea de Litere și Arte, Biblioteca Astra și Oldies Pub.
Primul festival sibian pentru care biletele pot fi cumpărate direct de pe pagina de facebook
Biletele pentru ediția din acest an a festivalului au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate  direct de pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/respira.teatru, organizatorii evenimentului dorind în felul acesta să înlesnească accesul la spectacole tuturor persoanelor din țară care doresc să participe la festival. Biletele au un preț unic de 25 de lei, singurul eveniment din festival pentru care biletele costă 40 de lei (biletul întreg), respectiv 30 de lei (biletul redus) este spectacolul de deschidere a festivalului: „4 x 4 persoane”. Biletele pot fi cumpărate online de pe siteul oficial al festivalului: www.respirateatru.ro, de pe pagina de facebook a festivalului sau de pe siteul www.kompostor.ro. Asociația Culturală BIS, organizatorul evenimentului, nu percepe niciun comision pentru vânzarea online a biletelor la festival. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17) și din Librăriile Habitus și Humanitas.

PROGRAM

Sâmbătă, 16 aprilie 2016

19.00 Teatrul Național „Radu Stanca” – Deschiderea oficială a festivalului
„4 X 4 personaje” – Durată: 1 h 45’
Teatrul Spiritual, București. Distribuție: Ioan Gyuri Pascu, Ioana Ancea, Alice Nicolae, Andrei Roşu. Regie: Daniela Marin.

21.30 Teatrul Gong – „Blackbird” – Durată: 1 h 20’
UNTEATRU, București. Un text de David Harrower. Distribuție: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea. Regie: Andrei și Andreea Grosu.

21.30 Librăria Habitus – „Cyrano de Bergerac, poate…” – Durată: 1 h
Teatru FiX, Iași. Distribuție: Cătălin Ștefan Mîndru. Regie: Adrian Iclezan

21.30 The Letter – „HUOOOOO!!!” – Durată: 1 h 30’
Auăleu, Timișoara. De Ovidiu Mihăiță. Distribuţie: Christine Cizmaș, Marian Pîrvulescu. Regie: Ovidiu Mihăiță.

22.00 Librăria Humanitas – „Pam Pam” – Durată: 50’
Teatrul de Artă București. Un one-man show ce are la bază pamfletele lui Constantin Tănase. Cu George Constantinescu.

23.30 Hala UNIMAT – „Reflection” – Durată: 50’
Lightwave Theatre Company. Spectacol non-verbal cu păpuși în mărime naturală. Distribuție: Cristina – Andreea Ion, Petru Stratulat, Andra Mirescu, Daniel Burcea. Regie: Cristina – Andreea Ion.

Duminică, 17 aprilie 2016

01.00 The Letter – „HUOOOOO!!!” – Durată: 1 h 30’
Auăleu, Timișoara. De Ovidiu Mihăiță. Distribuţie: Christine Cizmaș, Marian Pîrvulescu. Regie: Ovidiu Mihăiță.

01.30 Atrium – „Clandestino” – Durată: 1 h 20’
BIS Teatru, Sibiu. PREMIERĂ. Un spectacol de și cu Laurențiu Bănescu și Claudiu Fălămaș.

01.30 Imperium – „And the winner is…” – Durată: 1 h
BIS Teatru, Sibiu. Un text de Andreea Chindriș. Distribuție: Andrada Grosu, Maria Soilică, Ioan Paraschiv.

03.30 Atrium – „Artă” – Durată: 1 h 20’
BIS Teatru, Sibiu. PREMIERĂ. După Yasmina Reza. Distribuție: Ștefana Banea, Andrada Grosu, Aneea Opriș.

03.00 Imperium – „Montagne Russe” – Durată: 55’
Asociația Culturală Heblu. După „Femeile vin de pe Venus, bărbații vin de la băut” de Mihai Radu și Simona Tache. Distribuție: Cristina Blaga, Anton Balint.

05.00 Atrium – „…ish” – Durată: 1 h
Asociația Jamais Vu, București. Un one-man show cu și de Ștefan Huluba.

06.30 Atrium – vizionare film. Comedie. Nu filmăm să ne-amuzăm
Durată: 1 h 20’. Intrare liberă

08.00 Piața Mică – Poezie la micul dejun
Workshop de înviorare spirituală. Acces liber.

10.00 Pietonala Nicolae Bălcescu – Înviorare fizică
Actori, organizatori și voluntari, în pijamale vor face exerciții de înviorare animați de actorul Florin Coșuleț și de comediantul Ștefan Huluba. Acces liber.

11.00 – 19.00 – Pietonala Nicolae Bălcescu – „Question marks”
Un live performance susținut de Charlotte Blackburn – Leeds, Marea Britanie. Acces liber.

11.30 Librăria Humanitas – Conferință Dan Vasiliu – „Vecinul Hamlet”
Performing conference. Intrare liberă.

12.30 Facultatea de Litere și Arte – „Doar sunt”
Asociația „Teia”, Sibiu. Workshop de teatru comunitar. Durată: 1 h
Un proiect coordonat de Bianca Babeș cu beneficiari ai Centrului de terapie ocupațională pentru persoane cu dizabilități. Intrare liberă

14.00 Librăria Habitus – „Act like school (ALS)” – Durată: 1 h 15’
Social Act Theatre, Galați. Un text de Radu Horghidan. Distribuție: Elena Anghel, Vlad Ajder, Florin Toma. Regie: Radu Horghidan.

16.00 Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA – „Doi și un tulnik” – Durată: 1 h 45’
Godot Cafe-Teatru, București. Un text de Alexandru Unguru. Distribuție: Mișa Șerban, Alexandru Unguru, Alin State. Regie: Alexandru Unguru.

18:00 Welt-Kultur. Subsol – Grupul NOSTRU prezintă vernisajul expoziției „Spațiu în tranziție”. Artiști: Casandra Vidrighin, Dan Raul Pintea, Lavinia Crețu, Kristina Rațiu Demuth, Raisa Hagiu și Ștefan Radu Crețu. (intrarea la expoziție se va face de pe strada Telefoanelor).

18.00 Teatrul Gong – „Love in a Glass of Water” – Durată: 1 h 35’
Herman Sidakov’s School of Drama, Moscova, Rusia. Distribuție: Lukeriya Iliyashenko, Uliana Glushkova, Sergey Gilev. Regie: Igor Nevedrov.

20.00 – Oldies Pub – „Dicționarul explicativ al iubirii române” – Durată: 1 h 20’
Teatrul de Artă București. Distribuție: Dan Byron, George Constantinescu, Marius Cordoș.

22.00 – Oldies Pub – Lipicioșii Live. Durată: 50’.  Intrare liberă.

Ultima oră

Comentariul meu