foto – investiții importante în șelimbăr. se extinde grădinița și se face prima creșă din localitate!

gradinita 3Extinderea grădiniței și o creșă nouă sunt două investiții care vor rezolva o mare parte din problemele de care s-au plâns în ultima perioadă șelimbărenii. Actuala clădire din centrul comunei se extinde cu un corp nou, iar reprezentanții primăriei vor să facă acolo și o creșă.

Creșterea numărului de locuitori din cea mai dezvoltată comună a județului, din punct de vedere economic, face ca numărul de copii din Șelimbăr, și satele aparținătoare, să fie din ce în ce mai mare de la an la an.
Și pentru că această creștere înseamnă o cerere mare de locuri la grădinițele și școlile din localitate, s-a hotărât că trebuie făcute investiții în aceste unități școlare.
Una din cele mai mari probleme este cea legată de locurile disponibile în grădinițe. La această oră unitatea dispune de 110 locuri pentru copii la grădiniță, și de 30 locuri la pentru elevi la clasa pregătitoare.
Pentru a fi posibil acest lucru s-a decis anul trecut transformarea cancelariei în sală de clasă. ”Numărul copiilor născuți este în creștere în Șelimbăr și implicit crește și cererea la grădinița noastră. Mai este și o creștere pe fondul migrării de populație în comună. Datorită numărului mare de copii, anul trecut am primit aprobarea de la Inspectoratul Școlar să suplimentăm cu încă o grupă școlară  capacitatea”, a explicat Mîndraș Koveși, directoarea Școlii din Șelimbăr, școală de care aparține grădinița din centrul comunei.gradinita 1

VEZI ȘI: FOTO GALERIE – Șelimbărul înverzește la propriu. Două parcuri noi amenajate în localitate!

Încep lucrările la un nou corp de clădire la grădiniță
Pentru că actuala capacitate a grădiniței este prea mică pentru a acoperi cererile și nevoile comunității locale, în ședința Consiliului Local s-a hotărât amenajarea unui nou corp de clădire (foto), care să rezolve problema. ”Cunoscând lipsa locurilor din grădinița din Șelimbăr am trecut pe lista investiților din bugetul local construirea unui nou corp de clădire. Vorbim practic de o extindere prin care să mărim capacitatea actuală a grădiniței și astfel să se asigure, așa cum e normal, condiții optime pentru desfășurarea activităților educaționale”, ne-a declarat primarul interimar Marius Grecu. Primăria a alocat de la buget suma de 330.000 de lei pentru acest obiectiv. ”Lucrările vor începe în luna iunie a acestui an și termenul de finalizare este de opt luni de zile”, a mai spus actualul primar al comunei. După finalizarea lucrărilor capacitatea actuală va crește până la 170 de locuri.gradinita2

Cereri multe pentru creșă
Directoarea școlii din Șelimbăr spune că în ultimii ani s-a manifestat un interes din ce în ce mai mare pentru amenajarea unei creșe în comună. ”Dacă s-ar reuși construcția unei creșe ar fi minunat. Sunt cereri foarte multe. De altfel, din ce știm noi, autoritățile locale intenționează să facă o creșă” a mai spus Koveși. Primarul Marius Grecu spune că va amenaja o creșă, cel mai probabil, într-un imobil ce va fi construit în curtea actualei grădinițe. ”Vrem să face o creșă acolo. Știm că există cerere și de aceea există și un plan pentru construirea acesteia în viitor”, a afirmat acesta.marius grecu selimbar
La ora actuală în unitățile de învățământ din comuna Șelimbăr numărul celor înscriși depășește 500 de copii, crescând de la an la an. ”Pe noi ne bucură această creștere. Desigur, ca administrație locală, avem datoria să asigurăm cele mai bune condiții copiilor locuitorilor din Șelimbăr și ne străduim, după cum vedeți, să nu le lipsească nimic”, a mai spus primarul Comunei Șelimbăr.

Ultima oră

Comentariul meu