zi tristă în lumea fotbalului. legendarul johan cruyff a plecat la ceruri

johan-cruyffUnul din cei mai mari fotbaliști și antrenori din lume, olandezul Johan Cruyff, a încetat din viață joi la amiază, răpus fiind de un necruțător cancer la plămâni.

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani, informează Reuters, citând site-ul oficial al fostului antrenor şi fotbalist.
„În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat dinviaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă”, se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.
Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angels Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam.
El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.
Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovacs la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.
Un moment de reculegere va fi ţinut în minutul 14 al meciului amical Franţa – Olanda, în semn de omagiu pentru Johan Cruyff, care a încetat din viaţă joi şi care a purtat numărul 14 în cariera de fotbalist.
Meciul va fi întrerupt în minutul 14, când se va ţine un moment de reculegere pentru Johan Cruyff.
Un alt minut de reculegere este deja prevăzut de federaţia olandeză, la începutul partidei, pentru victimele atentatelor de la Bruxelles. Meciul amical Franţa – Olanda are loc, vineri, de la ora 21.45, la Amsterdam. Sursa: news.ro

Ultima oră

Comentariul meu