În 25 martie se împlinesc 194 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne. La Sibiu se organizează mai multe activităţi

ipj sibiu

Ziua Poliţiei este marcată la Sibiu printr-o serie de evenimente şi activităţi. Programul complet ai zilei de 25 martie:

Vineri, 25 martie a.c., începând cu ora 0930, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 situat în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, va avea loc ceremonialul de depuneri de jerbe şi coroane de flori în memoria eroilor noştri.

Şedinţa festivă dedicată acestei zile, în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar se va desfăşura, la ora 1100, în incinta Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra Sibiu – intrarea a treia, (sala de conferinţe).

Începând cu ora 1200, zona scenei de pe lac situată în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra Sibiu, vor fi amenajate standuri expoziționale cu tehnică folosită în activitatea de poliție: laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic, autospecialele folosite de polițiști în misiunile operative, precum și dotarea luptătorilor SAS. Pe perioada desfăşurării activităţilor, intrarea în incinta Muzeului Civilizaţiei Populare Astra este gratuită.

De asemenea, vor avea loc demonstrații ale echipajului canin din cadrul Poliției Municipiului Sibiu. O echipă mixtă, formată din polițist conducător și câine va efectua demonstrații.

Ultima oră

Comentariul meu