consiliul județean sibiu prezentat elevilor în săptămâna școala altfel

scoala de vara sibiuPentru al treilea an consecutiv, Consiliul Județean Sibiu își deschide porțile pentru preșcolari și elevi în săptămâna Școala Altfel, programată în intervalul 18-22 aprilie 2016. Copiii au ocazia să fie pentru o zi consilieri județeni, să formuleze proiecte de hotărâri și să exerseze votul electronic.

În mai puțin de o lună, zeci de elevi vor afla unde este Consiliul Județean Sibiu și ce face concret această instituție pentru ei și familiile lor, dar și pentru întreaga comunitate din județul Sibiu. Micuții vor fi întâmpinați de Constantin Șovăială, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, de vicepreședintele Marcel Luca, de consilierii județeni din Comisia pentru cultură, învățământ și culte, precum și de angajații instituției care le vor explica copiilor pe înțelesul lor cu ce se ocupă Consiliul Județean Sibiu.
Moderatorul evenimentului va fi, ca și anul trecut, Valentin Vasilescu, Directorul executiv al Direcției Relații Publice, Informatică, Resurse Umane, care va antrena copiii pentru intra în rolul de consilieri județeni și care va organiza o scurtă ședință de consiliu dinamică.
Pentru prima dată vor vizita Consiliul Județean Sibiu, în cadrul programului Școala Altfel, un grup de elevi de la cele două centre speciale pentru educație incluzivă din municipiul Sibiu, respectiv cel de pe strada Filarmonicii și cel din Parcul Astra, destinat copiilor cu deficiențe de auz.
De asemenea, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu au pregătit o ofertă atractivă pentru elevi în cadrul programului Școala Altfel. Astfel, copiii sunt așteptați împreună cu cadrele didactice la Filarmonica de Stat Sibiu, la Biblioteca Județeană Astra, la Complexul Național Muzeal Astra, la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, dar și  la Aeroportul Internațional Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu