reacţia inspectoratului şcolar sibiu după scandalul testelor la germană de la şcoala 18

firu

După ce mama unei fetiţe a trimis reclamaţii tuturor instituţiilor abilitate, reclamând faptul că micuţa nu a fost acceptată la secţia de germană în clasa zero, Inspectoratul Şcolar are o reacţie. Contactat de oradesibiu.ro, Ştefan Firu, inspector şcolar general, a declarat că:

„Sâmbătă, când au avut loc testările, am verificat personal toate şcolile în care s-au dat teste. Pot spune că lucrurile s-au desfăşurat legal, şi nu cred că vreun cadru didactic şi-ar permite să se joace cu viitorul unui copil. Au fost peste 400 de copii testaţi, din păcate nu sunt locuri pentru toţi, din această cauză se testează cunoştinţele la limba germană. Mi-aş dori să existe locuri şi profesori suficienţi pentru toţi, dar din păcate nu sunt, iar doritorii trebuie selectaţi. Din punctul meu de vedere totul a fost legal”.

VEZI AICI de unde a pornit scandalul şi ce a nemulţumit-o pe mama reclamantă

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Domnule Mihai G am facut mai multe greseli decit 5 dar poate ma scolarizati dumneavoastra .

    1. Comentariul meu era la adresa lui amartuvshin nu la adresa d.vs…dar . da, oricand va scolarizez…daca recunoasteti problema e primul pas catre vindecare.. am instruit elevi timp de 20 de ani..
      1. problema e alta: de ce tocmai cei ce nu stiu sa scrie comenteaza impotriva scolii? Raspunsul e simplu: se simt frustrati si au o repulsie fata de scoala sau de educatie.
      2. elevii nu invata mecanic germana.. asta o spune cineva care nu reuseste sa faca asa ceva..Ei fac performanta ca pe urma sa lucreze pe bani multi in strainatate..
      3. evaluarea la clasa 0 se face pe cuvinte simple: casă, pisică, mamă, cătel.. iar unii copii nu stiu aceste lucruri..iar parintii ce fac? Depun contestatii la Inspectorat..

  2. La toate sectiile de germana 75 pe pile, pe spaga si pe nepotisme. Se si va rezultatele, copii de la germana,inafara de germana nu stiu nimic.Pacat ca copii sunt nevinovati si isi bat joc joc de ei niste pipite,dar se va intoarce roata si isi bate joc si de ele Cineva.

    1. Se pare ca cunoasteti extrem de bine ,situatia elevilor din clasele de germana,sau nu?
      Dar banuiesc ca facind referire la articolul de mai sus pt ca aicea ati postat comentariu va-ti referit la calitatea profesorilor de germana din cadrul Scolii 18.
      Si nu la toti ca sa jigniti folosind cuvintul “pipite”daca stiti ce inseamna dupa dex pt asta trebe sa aduceti dovezi ca si pentru faptul ca se intra pe pile ,nepotisme, spaga si altele .
      Referitor la faptul ca nu stiu nimic in afara de germana ,nu aveti de unde sti pentru ca nu cred ca ati avut ocazia sa ii evaluati dumneavoastra si poate nici calitatea.Vinovatia este in primul rind a unor parinti care isi bat joc de copii lor,ducindu-i la gradinita germana unde invata mecanic citeva cuvinte la care nu le stiu sensul ,nici ei nici parinti lor apoi urmind evaluare la clasa zero unde spre stupefactia parintilor sint picati.
      Domnilor parinti lasati copii sa fie virfuri in orice alceva , agricultori ,ingineri,doctori,ciobani etc avem nevoie si de acestia de cit sa fie fruntea cozii ca vorbitori de germana.
      V-a multumesc ca ati suportat sa cititi.

    2. Dupa cum scrii esti analfabet ( ă). Te rog sa pui mana sa inveti limba română că dacă nu, te las repetenta. In doua propozitii ai facut 5 greseli de gramatica. Ruşine!!!