interzis să dați foc la miriști după bunul plac. primăria sibiu amenință cu amenzi!

miriste flacariOdată cu venirea primăverii, sibienii  își curață terenurile și grădinile de vegetația uscată.  În unele cazuri cetățenii aleg să dea foc miriștilor sau resturilor vegetale fără a respecta, însă, anumite măsuri de prevenire, an de an înregistrându-se incendii din cauza utilizării focului deschis.

Reamintim pe această cale că în vederea igienizării terenului prin ardere, sibienii au obligația de a solicita și de a obține un accept de la Agenția pentru Protecția Mediului și un permis de lucru cu focul emis de Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu.
Pentru a evita situații de urgență care să le pună în pericol viața și bunurile materiale, cei care desfășoară acțiuni de ardere a vegetației uscate trebuie să respecte următoarele prevederi legale:
•    Este interzisă utilizarea focului pe timp de vânt.
•    Vegetația uscată și resturile vegetale vor fi colectate în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată.
•    Executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului către păduri / construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.
•    Curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o rază de 5m.
•    Desfășurarea arderii numai pe timp de zi.
•    Asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii.
•    Supravegherea permanentă a arderii.
•    Stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
•    Se interzice acoperirea cu pământ a focarelor.

interzis să dați foc la miriști după bunul plac. primăria sibiu amenință cu amenzi!

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează conform art. 96 din OUG 195/ 2005, cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoane juridice.
Datorită riscului crescut de producere a unui incendiu, Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu nu recomandă arderea resturile vegetale în cadrul gospodăriilor. După curățarea curților și grădinilor, sibienii sunt rugați să ia legătura cu operatorii de salubritate cu care au contract pentru transportul și gestionarea deșeurilor vegetale rezultate, eliminând astfel pericolul de incendiu și poluarea cauzată de arderea deșeurilor.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică