se caută “aripi” pentru copiii din centrele de plasament din sibiu. si tu poti ajuta!

maratonProgramul Ajungem Mari dezvoltat de Asociația Lindenfeld, dedicat educării prin joacă a copiilor din centrele de plasament din Sibiu, caută alergători și susținători ai proiectului în cadrul semi-maratonului de la Sibiu, de pe 28 mai.

Sub deviza “Toți copiii merită aripi! – Copiii din centrele de plasament cresc armonios”, inițiativa urmărește să îi pregătească pe acești copii pentru un viitor mai bun și pentru o integrare cu succes în comunitatea sibiană.
„Dorim să schimbăm viața acestor copii. Voluntarii noștri le devin copiilor prieteni și modele, îi susțin în aflarea pasiunilor pe care le au, îi ajută să deprindă abilitățile care le sunt necesare în viață și încearcă să le insufle valorile unei vieți demne. Prin prezența noastră, răspundem nevoii copiilor de atenție și de afecțiune, încurajându-i totodată să se autodepășească. Vrem ca micuții cu care lucrăm astăzi să nu fie supuși preconcepțiilor caracteristice copiilor din centre, ci să ajungă mari nu doar fizic, ci și emoțional, spiritual. Experiențele, modelele, oportunitățile oferite de voluntari compensează neajunsurile lor și îi pregătesc pentru viața din afara centrului. Acțiunile noastre au fost extraordinar de bine primite până acum și dorim să continuăm în același ritm, iar pentru acest lucru avem nevoie de ajutor din partea sibienilor. Împreună le putem da aripi!”, a spus Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
„Proiectul este necesar. Prezența dezinteresată a voluntarilor arată copiilor instituționalizați că există oameni cu suflet mare care îi ajută să găsească resorturile interioare pentru a trece peste dureri, frustrări, lipsa unui cămin, pentru a depăși obstacole și pentru a se pregăti pentru viața de adult. De când a început programul, copiii sunt mai bucuroși, mai încrezători, mai siguri pe ei, au devenit dornici să afle lucruri noi și sunt dispuși să se implice. Îi invit pe sibieni să se alăture acestui proiect și să încurajeze voluntariatul în interesul acestor copii minunați”, a declarat Laura Vîlsan, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
„Toate acțiunile pe care le organizăm le deschid orizontul copiilor și dorim să îi ajutăm să își descopere pasiunile, talentele și chiar înclinațiile științifice. Copiii sunt încântați de activitățile pe care le avem cu ei, dovadă că de cele mai multe ori ne întâmpină cu întrebarea ”Ce facem astăzi?”. Constat cu fericire că, de când derulăm proiectul, copiii au învățat să se respecte unii pe alții în momentul în care desfășurăm o activitate. Îi ajutăm mult și la teme, ceea ce este benefic, pentru că îi putem acorda atenție fiecărui copil în parte”, a explicat Anamaria Paștiu, voluntar Ajungem Mari Sibiu.
Sibienii care doresc să sprijine proiectul se pot înscrie fie ca alergători, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/, fie ca susținători ai alergătorilor deja înscriși, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/.

Ultima oră

Comentariul meu