foto – salciile de pe malul cibinului, desfigurate la propriu. explicatia primariei sibiu!

cibin4Un cititor ne-a trimis pe oradesibiu@gmail.com, ne-a trimis fotografiile de mai jos, din care se poate observa ca mai multe salcii de pe malul Cibinului, au fost „chelite” la propriu, de crengi.

„„Doresc sa trag un semnal de alarma cu privire la lucrarile de toaletare (si mai degraba, de desfigurare) a copacilor, respectiv a salciilor de pe strada Malului. Si se pare ca e doar inceputul!”, spune cititorul nostru.
Din poze se poate observa intr-adevar ca multe dintre salciile care umbreau Cibinul au ajuns acum sa arate deplorabil.cibin2

Nu e panica. Se regenereaza
Reprezentantii primariei spun ca cei de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi a recurs la această toaletare mai severă pentru a permite arborilor să se regenereze.cibin1
„Datorită vârstei înaintate, sălciile nu mai reușeau să se regenereze corect și riscau să fie compromise în totalitate. Odată cu începerea perioadei de vegetație acești arbori își vor dezvolta coronamentul, schimbându-și deci aspectul”, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presa al primariei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu