celebrul florin călinescu vrea să cumpere un abator din județul sibiu. țintește mediașul!

calinescuActorul și totodată actualul jurat de la ”Românii au Talent”, a fost zărit în urmă cu mai puțin de două săptămâni, la sediul primăriei din Mediaș. Aici acesta ar fi anunțat că va achiziționa un abator al unei firme din oraș, ce a intrat în insolvență.

Florin Călinescu își extinde afacerile deținute în județul nostru. Wowbiz.ro anunță că acesta țintește să preia un abator din județul Sibiu, mai exact de la Mediaș. Călinescu a pus ochii pe unul care aparține unei firme ce a intrat în insolvență și se pare că este și în căutarea unor birouri de închiriat în centrul orașului. Călinescu mai detine actiuni la o firma care se ocupa cu fabricarea vinurilor din struguri. De asemenea wowbiz.ro mai anunță că se pare ca Florin Calinescu ar fi avut unele discutii cu reprezentantii Directiei pentru Cultura Medias pentru a stabili cateva proiecte culturale pentru anul viitor, cand municipiul aniverseaza 750 de ani de atestare documentara.
Potrivit presei economice, Florin Calinescu a fost pana in 2013 actionar principal la compania PRO Optica SA, care fabrica aparatura militara. Incepand cu anul 2001, firma lui Calinescu a semnat contracte uriase cu structurile militarizate ale statului.  Intre 2001 si 2008, Pro Optica a incasat de la Ministerul Apararii Nationale contracte de aproximativ 30 de milioane de euro, consiliat de un colonel al Armatei Romane, pe nume Marin Tanase, care ulterior a devenit si adminitrator al companiei.
In anul respectiv, Pro Optica prinde un contract cu Ministerul Apararii in valoare de 21 milioane lei pentru „aparate de ochire si de vedere pe timp de noapte), in 2008 – 23 milioane lei (aparatura optica si electro-optica), 2,8 milioane lei (aparate de ochire si vedere pe timp de noapte), 6,4 lei (mitraliere cal. 7,62 mm), 9,2 milioane lei (pusti semi-automate), 48 milioane lei (aparatura optica).
Ulterior, clientii incep sa vina pe banda rulanta: Politia de Frontiera – peste 17 milioane lei, Ministerul Finantelor Publice 1,4 milioane lei, Institutul de Tehnologii Avansate al SRI – peste 300.000 lei, Politia Romana – 163.000 lei, Politia Judeteana Ilfov – 81.000 lei si Jandarmeria Romana – 63.000 lei.
Din 2013, Calinescu se retrage din afacere, insa ramane cu o alta firma, cu sediul in acelasi birou: Pro Optica Service&Components, cu un domeniu declarat „fabricarea de instrumente optice si echipamente fotografice”, si o firma de software – Rovsol – furnizor pentru piata de aparare si securitate.
In urma cu un an, Florin Calinescu a achizitionat un restaurant din incinta parcului Herastrau. Actorul nu a fost prea interesat de local in sine, ci de terenul de sub el, in apropiere de Beraria H si Hard Rock Cafe. A demolat vechea constructie si s-a apucat de una noua, mai mare, cu etaj. Aici urma sa deschida un nou restaurant care sa rupa gura targului.
Calinescu avea termen de finalizare a constructiei in vara anului acesta, dar se pare ca lucrurile nu au mers chiar cum se astepta acesta. Ieri, cladirea din Herastrau parea mai degraba parasita. Finalizata doar in proportie de 60%, uriasa constructie zacea abandonata. Comerciantii din zona spun ca nu s-a mai lucrat la contructie de cateva luni, motivul fiind, se pare, legat de lipsa lichiditatilor.
Conform informatiilor din presa, afacerea l-ar fi costat pe Calinescu in jur de un milion de euro, din care 300.000 de euro doar cumpararea vechiului restaurant. Actorul mai detine un local in Parcul Tineretului si o cofetarie in Bucuresti. Sursa: wowbiz.ro

Ultima oră

Comentariul meu