studenții sibieni au luat locul i la festivalul internațional de teatru studențesc dionysus din croația

studenti teatru sibiuCea mai nouă realizare a Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu, spectacolul „We ART Free”, a câștigat aseară premiul I la Festivalul Internațional de Teatru Studențesc Dionysus din Croația.

Cu un concept și o regie semnate de Bogdan Sărătean, „We ART Free” a impresionat în egală măsură publicul și juriul celei de-a 9-a ediții a festivalului organizat de Acadmia de Arte din Osijek cu sprijinul Primăriei din Ðakovo. Sunt deosbit de bucuros pentru acest premiu, iar studenții anului II merită toate aplauzele pentru că primul lor spectacol în fața publicului înseamnă, iată, deja un mare succes. Un succes care îi încurajează pentru viitor dar, în același timp, îi obligă să fie și mai buni. Felicitări merită și Bogdan Sărătean pentru că a pus pe picioare acest spectacol în mai puțin de o lună, reconfirmând valoarea școlii de teatru sibiene, a declarat prof.univ.dr. Constantin Chiriac, directorul teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.La rândul său, directorul Departamentului de Artă Teatrală (DAT), prof.univ.dr. Ion M. Tomuș, se declară mândru de studenți și de Bogdan Sărătean, iar premierea acestui spectacol de o prospețime fantastică vine ca o etapă firească în dezvoltarea DAT. În același timp, premiul primit sămbătă seara, este o certificare a excelenței în creația artistică și cercetarea științifică.Sunt onorat și bucuros pentru acest premiu pentru care studenții au muncit, au propus, iar au muncit, am legat împreună scene pentru ca, prin forme teatrale și cu libertate asumată să lipim miturile fundamentale, biblice, de lumea a comsumerismului. Astfel îi vedem pe Adam și Eva rătăcind printre cartoane, ambalaje de plastic și ritmuri de hip-hop, iar pe Cain ucigându-l pe Abel în toate modurile posibile, cu toate ustensilele prezentului, de nenumărate ori, spune Bogdan Sărătean.
Cu o zi înainte de gală, la prezentarea în premieră a spectacolului „We ART Free”, a fost prezent și E.S. Cosmin George Dinescu, Ambasadorul României la Zagreb, însoțit de Șeful Secției Consulare, Bogdan Brînzei, care i-au felicitat pe tinerii actori studenți.
Festivalul Internațional de Teatru Studențesc „Dionysus” din Ðakovo, a avut loc în perioada 14 – 20 martie 2016 și au participat studenți din Austria, Cehia, Marea Britanie, România și Croația. A fost pentru a opta oară consecutiv când Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu duce la festivalul organizat de Academia de Arte din Osijek, o producție creată în studioul CAVAS al Universității „Lucian Blaga”.

Ultima oră

Comentariul meu