video: un avion fly dubai s-a prăbușit la aterizare în rusia - impactul surprins de camere


prabusire avion fly dubai
Un avion al companiei Fly Dubai s-a prăbuşit, sâmbătă dimineață în Rusia, la aterizarea pe aeroportul Rostov pe Don, transmite agenția rusă de presă Tass.

Aparatul s-a lovit de pistă și a explodat la a doua tentativă de aterizare, condișiile meteo fiind extreme, cu ceață densă și vânt puternic.
Nu există supraviețuitori. Peste 60 de persoane cu tot cu membrii echipajului, și-au pierdut viața. Ce mai mare parte a pasagerilor erau cetățeni ruși, care se întorceau din vacanță, la bord fiind și 11 cetățeni străini.

Alte două zboruri care trebuiau să aterizeze pe aeroportul din Roztov pe Don sâmbătă dimineață, înainte de prăbușirea zborului Fly Dubai, au fost redirecționate din cauza condițiilor meteo, iau un alt zbor care venea din Istanbul a fost intors din drum, potrivit Flightradar24.com.

tragicul anunț publicat pe pagina oficială a flydubai
Tragicul anunț publicat pe pagina oficială a FlyDubai

Un avion Aeroflot SU1166 care zbura de la Moscova și trebuia să aterizeze la Rostov pe Don la 2.15, a fost deciat spre Krasnodar. La fel s-a întâmplat și cu zborul Czech Airlines OK914 din Praga, care trebuia să aterizeze la 3.25.

Zborul Fly Dubai  care s-a încheiat tragic era al treilea zbor în 24 de ore. Avionul efectuase două curse de la Dubai la Kiev și înapoi, înainte de a pleca spre Rostov pe Don.

O investigație a fost deschisă pentru a examina o posibilă violare a regulilor de siguranță, potrivit unui comunicat al procuraturii ruse. Viteza vântului în momentul prăbușirii era de 22 de metri pe secundă, adică circa 79 de kilometri pe oră.

Aeroportul din Rostov pe Don este unul dintre cele mai mari din sudul Rusiei. Fly Dubai este o companie low cost înființată în 2009 de autorițățile din Emiratele Arane, care acoperă rute între Dubai și aproape o sută de orașe din Asia și din estul Europei, inclusiv București. O cursă Flydubai, Dubai – București și retur costă circa 360 de euro.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu