video – foto sibienii din centru la întâlnire cu primăria. de la propuneri interesante la dezvăluiri de ”amenințări cu moartea!”

fodor2Ultima întâlnire a celor din conducerea primăriei cu locuitorii din cartierele Sibiului, a fost presărată cu de toate. Oamenii au propus înființarea unei asociații sportive, construirea unei noi Polivalente, limitarea vitezei pe străzi precum Dealului, reînfințarea semafoarelor pe Transilvaniei, desfințarea autogării Q7 sau înființarea de toalete publice în toate cartierele Sibiului.

Mai mulți locuitori de pe Milea se opun proiectului de construire a unui hotel în zonă, iar două persoane au mărturisit că au primit amenințări cu moartea. Una primită de o femeie de la cei ce dețin terenurile de fotbal de pe Milea, iar un locatar de pe 9 mai, de la vecina cu care e în confilct deschis.

Puțin peste 50 de persoane s-au încumetat să vină joi seară la ultima întâlnire publică cu cetățenii pentru stabilirea unei strategii de dezvoltare a Sibiului pentru următorii ani. Și dacă cu toții ne așteptam ca dezbaterile să fie liniștite, până la urmă lucurile nu au stat deloc așa. Vă redăm pe scurt ceea ce s-a discutat de mai bine de două ore și jumătate, iar concluzia trasă este că la această ultimă întâlnire au venit și poate cele mai mjlte și mai interesante idei de dezvoltare a Sibiului.
Participanții au cerut înființarea unei Asociații Sportive și construirea unei săli polivalente noi deoarece ”sala Transilvania este depășită și învechită”. Cineva a venit cu propunerea ca iluminatul public la unele clădiri istorice să fie redus. O doamnă a cerut ca dacă nu se poate reveni la vechiul sistem de circulație pe Dealului, măcar să se limiteze viteza la 30 km/h ”pentru că se dărâmă casele de la trepidații când merg mașinile cu viteză”. Un sibian de pe Uzinei a cerut înființarea de toalete publice în toate cartierele că să fie ”ca în America”, iar altcineva a propus ca în Piața Huet să nu mai intre mașinile pentru ca zona pietonală să fie mai largă.lazar 3

Scandal pentru noul hotel de pe Milea și terenurile de fotbal
Mai mulți locuitori de pe Vasile Milea s-au plâns de faptul că terenurile de mini-fotbal, le-au transformat viața într-un coșmar și nu mai au liniște și pentru că, spun ei, cei care le dețin îi amenință că îi omoară dacă le mai fac reclamații la primărie și poliție. De asemenea aceiași oameni spun că în zonă se dorește construirea unui hotel care nu ar avea ce să caute într-o asemenea zonă, hotel despre care și Ora de Sibiu a publicat zilele trecute un articol. ”Unde ați mai pomenit ca un teren de fotbal să fie la cinci metri de case? Nu vă pot reproduce ce ne aud urechile de când acestea s-au deschis. Să fie scoase de acolo”, au spus oamenii.fodor1

Amenințări cu moartea și pe 9 mai
Un alt sibian care locuiește într-o curte comună pe strada 9 mai spune că o vecină și-a extins ilegal un imobil și îi violează intimitatea proprie. Mai mult omul spune că a primit amenințări cu moartea și chiar a fost bătăt de vecină și fiul acesteia. ”Am imagini video pe care pot să le arăt”, a spus omul către Fodor, care a ascultat cu îngrijorare cele semnalate.
Totul s-a terminat cu o alocuțiune a unui fost medic, actualmente pensionar, care a fost aplaudat de cei aproximativ 15 oameni care au rămas până la finalul dezbaterilor în sala de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.
URMĂRIȚI MAI JOS IMAGINI VIDEO DE LA DEZBATEREA DE JOI

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu