foto-nu-cred-ca-o-sa-imi-treaca-vreodata

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă marți, 22 martie, ora 18:00, spectacolul „Nu cred că o să-mi treacă vreodată”. Acest spectacol continuă seria evenimentelor din cadrul programului TROC – rețea de teatru educativ.

„Nu cred că o să-mi treacă vreodată” pune în evidență manifestările contradictorii ale adolescenților, urmărind un traseu care pornește de la factorii externi și care devine treptat tot mai interiorizat. Experiențele personale ale celor trei performeri sunt ficționalizate și creează împreună o dramaturgie a fragilității. Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor. „Cine ne spune și nouă care e treaba cu noi? De ce nu știm ce urmează să facem? De ce nu contăm niciodată decât în nenorocita aia de bancă? De ce nu contăm decât pentru noi înșine în serile de vineri, când școala s-a terminat și tot tre’ să răspundem la tot felul de întrebări?” sunt o parte din întrebările pe care Raul Coldea, Oana Mardare și Doru Taleș le transpun în scenă ca rezultat al unui proces colectiv de lucru bazat pe experiențe personale.

Spectacolul „Nu cred că o să-mi treacă vreodată” are o durată de aproximativ 1h15min și este o producție semnată REACTOR de creație și experiment Cluj Napoca, după o idee și un concept de Raul Coldea și Petro Ionescu. Evenimentul este recomandat tinerilor cu vârsta peste 12 ani, iar intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile.

TROC este un proiect care își propune să consolideze colaborarea între ONG-uri specializate și instituții publice, reunite prin interesul comun pentru pedagogia teatrală și teme specifice publicului tânăr. Scopul TROC este crearea unei rețele de teatru pentru publicul tânăr. Demersul nostru semnalează importanța pe care teatrul educativ și educația prin teatru o au asupra incluziunii și echilibrului social. TROC încurajează mobilitatea culturală și dezvoltă categorii noi de public: copii și tineri care vor avea posibilitatea să vadă un tip de teatru în care problemele lor sunt dezbătute într-un limbaj contemporan. Cele patru entități reunite sub umbrela TROC în cadrul Focus Atelier 2016 sunt Asociația Reciproca (Cluj), Asociația Reactor de creație și experiment (Cluj), Centrul de Teatru Educațional Replika (București) și Teatrul Gong (Sibiu). Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică