earth hour

Un număr de 42 de orașe din România vor participa, sâmbătă, 19 martie, la evenimentul global “Ora Pâmântului”, când în intervalul orar 20,30 – 21,30 vor fi organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolică a luminilor de către instituții publice, companii, centre culturale, organizații și chiar cetățeni obișnuiți.

Sibiul se alătură şi el evenimentului. Muzeul Brukenthal va stinge toate luminile, iar timp de o oră Primăria Sibiu va întrerupe iluminatul public și arhitectural din Piața Mare a orașului în semn de adeziune la această inițiativă a WWF și pentru că Sibiul își dorește să devină un oraș mai prietenos cu mediul și mai eficient energetic.

Earth Hour (“Ora Pământului”) a debutat în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, când două milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, un număr de 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar doi ani mai târziu 4.500 de orașe din 128 de țări au participat la acest eveniment, pe 27 martie.
În prezent, comunitatea de susținători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe, aflate în mai mult de 152 de țări.

Ultima oră

Comentariul meu