poliția locală din sibiu bate orice record. a dat amenzi de 145.000 de lei în două săptămâni!
FOTO arhivă

politia localaAgenții Poliției Locale Sibiu au fost prezenți și activi în întreg orașul în perioada 29 februarie – 13 martie, astfel că acțiunile de control și patrulare s-au concretizat prin 640 de amenzi, cu o valoare de 144.600 lei. Cuantumul amenzilor a variat între 40 și 6.000 de lei.

CONTRAVENȚII ÎN TRAFIC/PARCARE.
•    Cele mai multe sancțiuni – 278 – au fost aplicate în această perioadă pentru accesul, staționarea și circulația pe trotuar sau zonă verde.
•    Alte 142 de procese verbale au fost întocmite pentru parcarea în zonele unde oprirea este interzisă.
•    Peste 30 de șoferi au pătruns pe sens interzis și au fost amendați, alți 11 fiind sancționați pentru blocarea unor căi de acces.
•    6 persoane au fost sancționate pentru circulația cu căruța pe drumurile publice.
•    3 pietoni au fost amendați pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Agenții Poliției Locale au avut în vedere și traficul pietonal, aplicând 76 de amenzi pentru îngustarea trotuarului în mod nepermis prin crearea unor căi neautorizate de acces către subsoluri și demisoluri sau prin comerțul neautorizat.

CONTRAVENȚII PENTRU NERESPECTAREA DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCȚII
•    8 persoane au fost amendate pentru construcția fără autorizație sau nerespectarea acesteia
•    9 persoane au fost identificate și li s-a întocmit proces verbal pentru amplasarea unor construcții provizorii fără autorizație
•    7 proprietari au fost sancționați pentru neîngrijirea corespunzătoare a imobilelor lor

CONTRAVENȚII ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ
•    18 persoane au fost identificate și sancționate pentru apelare repetată la mila publică
•    6 persoane au fost amendate pentru amenințări, injurii sau comportament nepotrivit
•    4 procese verbale au fost întocmite pentru consumul de alcool în locuri publice nepermise

CONTRAVENȚII CURĂȚENIE/GOSPODĂRIRE
•    4 persoane au fost amendate pentru depozitarea de deșeuri pe domeniul public
•    3 persoane au fost amendate pentru arderea de resturi vegetale, fapt care contravine legii și este un pericol din cauza posibilității mari de extindere necontrolată a focului
•    2 persoane au tăiat arbori fără a obține avizele necesare și în consecință au primit amenzi

CONTRAVENȚII ÎN DOMENIUL COMERȚULUI – polițiștii locali au întocmit șase procese verbale după ce au constatat nerespectarea legislației în domeniu de către aceste persoane juridice.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. mda… nici o contraventie pentru tulburarea linistii publice de catre sibieni nesimtiti si de catre cainii lor, desi sunt multe plangeri in acest sens.
    politia municipala nu prea isi face treaba, si se pare ca femeile politist sunt mai eficiente si mai curajoase.
    dar stiti ce este curios : ca la primaria Sibiu nu este inregistrat nici un detinator de caine, din spusele unei angajate la primarie. desi e plin orasul de caini in curti private si de rahat pe strazi. cateva zile cei de la salubritate nu au maturat, si pur si simplu unde te uitai vedeai numai rahati de caine.
    d-lor politisti, daca cineva se prezinta la politie sa faca o plangere cu privire la tulburarea linistii, nu o face din plictiseala sau ca e o placere sa te duci la politie.

  2. Asa este ! Constructori care nu respecta legislatia privind organizarea de santier ( imprejmuirea santierului ) si care umplu strazile si campurile de gunoaie ! Aici trebuie sa intervina si primaria si Garda de mediu !

  3. numai 4 persoane au fost amendate pentru depozitarea de deșeuri pe domeniul public? Toti constructorii arunca gunoiul pe langa casa/blocul pe care o/il construiesc…daca s-ar face niste controale la constructori cred ca cel putin 80% ar fi amendati.