instituțiile publice din sibiu pregătite pentru legea anti-fumat. directorul cnm astra s-a lăsat de fumat!

muzeul in aer liber sibiuApropierea zilei din care fumatul se interzice în spațiile publice, i-a determinat și pe șefii instituțiilor publice din Sibiu, să se apuce deja de implementarea acesteia așa cum spune legea. Mai mult ca să dea exemplu, unii au decis să se lase de fumat, cum este și cazul lui Ciprian Ștefan, director la CNM Astra Sibiu.

În instituțiile publice locale s-au luat deja măsuri pentru aplicarea din 16 martie a legii antifumat, fiind amenajate spații destinate fumătorilor în afara sediilor instituțiilor, iar autoritățile cu rol în implementarea legii s-au pregătit pentru efectuarea de controale în localurile publice, anunta agerpres.ro. Ciprian Ștefan, directorul general al Complexului Național Muzeal ASTRA, a decis în urmă cu patru zile să se lase de fumat, pentru a da un exemplu colegilor săi fumători înainte să intre în vigoare Legea antifumat.
“De patru zile m-am lăsat de fumat, dar tare îmi e că nu o să mă țină prea mult. Am încercat și plasturi speciali, dar am făcut febră. Am renunțat la țigări în primul rând, pentru că nu e sănătos, dar am și mulți fumători în instituție și o să am probleme cu nefumătorii și fumătorii. Dacă îi las pe fumători să iasă afară, cinci minute, la fiecare oră, pentru o țigară, în opt ore se adună 40 de minute pentru țigări”, a declarat marți, Ciprian Ștefan.
În nicio clădire a Complexului Național Muzeal ASTRA nu se fumează de mai mulți ani. Toți angajații care vor să fumeze ies în stradă în fața clădirii.ciprian stefan

Locuri speciale de fumat în Muzeul în Aer Liber și la Primărie
Fumătorii vor avea la dispoziție trei locuri speciale pentru fumat în Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava, unde sunt 10 hectare de vizitat și 10 kilometri de alei de străbătut.
Pentru angajații Primăriei Municipiului Sibiu și cei ai Muzeului Național Brukenthal locul de fumat este Piața Mare din centrul orașului, chiar în fața instituțiilor unde lucrează. La Primăria Sibiu, încă din 2011 s-a desființat locul de fumat din interior și au fost amplasate scrumiere în fața instituției.
Muzeul Brukenthal are reguli foarte stricte și fumatul nu a fost permis nici până acum. Unii angajați fumători au declarat marți, că și-au cumpărat țigări electronice pentru a putea fuma în birouri.sala consiliul judetean sibiu

Și la Consiliul Județean s-a amenajat un loc special
Președintele interimar al Consiliului Județean Sibiu, Constantin Șovăială, va amenaja în curtea instituției un loc cu masă și scaune, dar și extinctor, unde angajații instituției să poată fuma.
“Pentru colegii fumători amenajăm un loc special, în curtea Consiliului Județean, care să respecte condițiile impuse de lege. Le vom pune un afiș ca să știe că acela va fi un loc special pentru fumat, un extinctor, o masă, scaune, ca să stea civilizat. Eu nu sunt fumător”, a precizat marți, Constantin Șovăială.
Cei doi angajați fumători ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu nu pot fuma nici în instituție și nu vor putea fuma nici în fața ei.
“În instituție nu se fumează deloc. Fumătorii nu pot fuma nici în fața instituției, pentru că în față este parcul, lângă e Spitalul de Pediatrie și dincolo e locul de joacă al școlii. Fumătorii ar putea fuma, dacă iasă în strada cealaltă, prin curtea instituției. La noi oricum sunt doi fumători”, a explicat Cezar Budescu, directorul DSP Sibiu. Sursa info: agerpres.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Alo, alesii nu citesc legea ?
    6. “(1^2) In spatiile prevazute la art. 2 lit. n^1) este interzisa inclusiv utilizarea tigaretei electronice.