hackathon_innovation labs 2016_sibiu_2

Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, anunță câștigătorii Hackathon-ului ținut în Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. După o noapte intensă de transformare a ideilor în prototipuri de bază, cele mai bune 7 echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de pre-accelerare susținută de Asociația Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The Romanian-American Foundation.

Echipele intrate în programul de mentorat Innovation Labs 2016 din Sibiu sunt:
3 – EasyBus – EasyBus este o aplicație pe smartphone ce te ajută să economisești timp în traficul de transport în comun, prin localizarea exactă a autobuzelor și a sosirii lor în stație.

5 – eCommissions – Dacă vrei să comanzi acasă mâncare de la un restaurant ce nu are serviciu de delivery, poți folosi aplicația eCommissions care îți garantează că mâncarea comandată va ajunge la tine cu un taxi.

10 – Shopping Route – Shopping Route – Shopping Route este o aplicație ce stabilește ruta ideală într-un supermarket pe baza listei de cumpărături din smartphone, scutindu-te astfel de bani în plus și timp pierdut.

11 – SmartGreenhouse – Smart Greenhouse este un sistem IoT ce va ajuta agricultorii să își gestioneze automat serele în care cultivă. Agricultorul va avea opțiunea de a monitoriza de la distanță sera prin intermediul unei aplicații.

12 – Hear The Picture – Hear The Pictures este o aplicație ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități de vedere prin a ,,translata” imaginile în sunete, ce descriu conținutul acestora.

19 – Smart Money – SmartMoney este o aplicație de gestiune a bugetului personal, automatizată prin detecția locației în care te afli și legarea la contul tău bancar.

23 – RadioTag – RadioTag îșî propune crearea de dispozitive special programate pentru a transmite informații pe o anumită frecvență de radio. Produsul va fi amplasat în zone turistice, în mall-uri, facultăți, dar și la evenimente de tipul Treasure Hunt.

La Hackathon-ul din Sibiu au participat peste 60 de tineri, cu idei creative pentru cele patru direcții ale programului: agricultură, cibersecuritate, sănătate și stil de viață, comerț. Simultan, s-au desfașurat și Hackathoanele din Cluj-Napoca și Timișoara.
Echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Vor împărtăși experiențele unor antreprenori de vârf și vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generație pentru a-și rafina conceptul și prototipul și a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global.
Pe 24 mai, la Demo Day, echipele finaliste își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și după încheierea programului.

Ultima oră

Comentariul meu