GhostShell e român - Cel mai căutat hacker din lume și-a dezvăluit identitatea - G. Răzvan Eugen din București

GhostShellCele mai importante atacuri cibernetice din ultimii cinci ani au fost semnate de GhostShell. FBI, NASA, Pentagon, sau peste 2,5 milioane de adrese de email oficiale rusești compromise, precum și numeroase alte firme din domeniul securității cibernetice sunt opera rețelei de hackeri condusă de Ghostshell.

Potrivit unuia dintre cele mai respectate bloguri de IT, The Next Web , capul tuturor atacurilor care au speriat guvernele lumii a decis să își dezvăluie identitatea și să suporte consecințele.  Potrivit lui BRYAN CLARK, unul dintre autorii blogului de IT, The Next Web,  GhostShell este român.

Sub titlul „Unul dintre cei mai faimoși hackeri tocmai și-a dezvăluit identitatea mie”, Clark publică corespondența purtată cu Ghostshell, pe numele său real, G. Răzvan Eugen, și felul în care a verificat dacă spusele celui ce pretindea că e în spatele Ghostshell sunt adevărate.

Screen-Shot-2016-03-13-at-3.26.13-PM-520x216

„Numele meu este G. Răzvan Eugen și sunt omul din spatele pseudonimului Team Ghostshell. Eu sunt Ghostshell. Deși de-a lungul timpului mi s-a spus in multe feluri. Unii dintre voi, cei care ați scris despre mine, mă cunoașteți ca DeadMellox. Este corect, doar că era o identitate creată pentru a mă ajuta să știu oamenii care mă urmăresc, înclusiv cei de la FBI. Cred că vă amintiți de fiascoul Flashpoin sau de Project Whitefox.

În fine, am 24 de ani, sunt născut pe 16 august 1991 în București, România. Deși călătoresc des, locuiesc încă aici. Stau la aproximatic 15 minute de cea mai mare clădire din europa, Casa Poporului.

Înainte de a fonda Team Ghostshell, am făcut parte dintr-o altă rețea de hackeri, MalSec. Am înființat-o cu fostul membru lulzsec, care nu a fost prins niciodată, pe rețeaua AnonOps, la începutul anului 2012. Am condus toate operațiunile de hacking, iar el se ocupa de relația cu media. Am avut un conflict cu el, pentru că bănuiam că era din FBI și ne-am despărțit. Am luat în acel moment cu mine toți hackerii pe care îi recrutasem și îi formasem personal. El i-a ținut pe restul. Ceilalți au plecat” scrie românul în mesajul trimis către zece jurnaliști de IT, aleși de el, printre care și Bruan Clark de la The Next Web, care a publicat duminică articolul despre GhostShell, menționând că va urma întreaga poveste a celei mai temute rețele de hackeri.

GhostShell a fost cel mai activ în 2012, când a spart numeroase servere guvernamentale din SUA și Rusia. Apoi nu s-a mai vorbit despre această rețea de hackeri, până în 2015, când a anunțat prin contul de Twitter că a lansat noi atacuri cibernetice și este în posesia a mii de date private de pe servere securizate.

După ce a verificat datele furnizate de Eugen, românul ce pretinde că este în spatele celei mai puternice rețele de hackeri din lume, jurnalistul de la The Next Web l-a întrebat și de ce a decis să își dezvăluie identitatea.

“Vreau doar să îmi asum acțiunile, să suport consecințele și să sper că totul va fi bine. Ce îmi dorec cu adevărat este să fac în continuare parte din această industrie. Securiatatea cibernetică este ceva ce mă pasionează foarte mult, în ciuda problemelor legale ce le atrage. Pe de altă oarte sper ca alți hackeri și hacktiviști să fie inspirați de exemplul meu și să caute să fie mai buni. Doar pentru că ai explorat părți ale internetului și ai protestat împotriva unor chestiuni importante, nu înseamnă cp trebuie să te temi și și devii paranoid față de oamenii din jurul tău”a mărturisit Eugen, pentru thenextweb.com.
GhostShell este un colectiv de hackeri din întreaga lume, dar românul care s-a deconspirat ca fiind liderul acestei rețelei vrea să fie bine înțeles, că ceilalți membri nu au fost implicați în principalele proiecte, atacuri și scurgeri de informații guvernamentale. „99 la sută îmi aparțin”, susține cel mai căutat hacker din lume.

 

Ultima oră