video – foto probelemele sibienilor din carterele reșița, lazaret și trei stejari. drumuri neasfaltate și multe altele! l-au huiduit pe iordănescu de la camera de comerț!

intalnire cartier resita lazaret fodorMunicipalitatea sibiană în frunte cu primarul interimar Astrid Fodor și vicele Virgil Popa, s-a întâlnit miercuri seară cu peste 200 de sibieni ce locuiesc în Cartierele Reșița, Lazaret și Trei Stejari. Oamenii s-au plâns de străzile pline de gropi, de lipsa locurilor de joacă, a parcărilor și a mizeriei din apropiere de depoul CFR. Eugen Iordănescu de la Camera de Comerț a fost huiduit și chiar contrat elegant de o doamnă.

Multă lume  miercuri seară la Școala Generală numărul 8 de pe strada Lupeni. Chiar dacă afară a plouat destul de tare, peste 200 de oameni au ținut să fie prezenți aici pentru întâlnirea care inițial s-a dorit a fi una cu scopul elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu 2015 – 2023.
Din primele minute însă oamenii au început să își spună necazurile legate de calitatea vieții în aceste trei cartiere. Lipsa locurilor de joacă, a iluminatului public pe Viitorului, a parcărilor amenajate sau a prezenței unei mizerii crunte în apropiere de Gară și depoul CFR, au fost transmise ca nemulțumiri conducerii primăriei.
O doamnă care locuiește pe strada Ecaterina Varga a primit aplauze din partea celor prezenți pentru intervenția ei și pentru propunerile făcute. Femeia, deținătoare a unei pensiuni în zonă spune că a ajuns să își mintă clienții când ajung la ea. ”Îmi spun că străzile de la noi de aici arată mai rău ca în alte orașe și că nu se așteptau ca orașul ce a dat președintele României să aibă artere așa urâte. Am ajuns să îi mint și să le spun că vor intra în reparații în curând. Ei tot repetă că arată mai rău ca Iași sau Craiova..”, a spus aceasta.
Urmăriți mai jos imagini video ce includ și această interprelare.

Huiduieli pentru ”băgărețul” Iordănescu
Eugen Iordănescu de la Camera de Comerț și Industrie Sibiu a apărut pentru prima dată la întâlnirile cu cetățenii. A vrut să impună de la sine putere propriile reguli de desfășurare a întâlnirii și a propus alocarea a două minute pentru fiecare interlocutor. Imediat s-a ales cu huiduieli ca pe stadion din partea celor aproximativ 300 de oameni. Insistența lui Iordănescu a fost ”răsplătită” elegant de o doamnă din cartierul Lazaret, care i-a dat o lecție acestuia și a fost aplaudată de asistență. Puteți vedea momentul în imaginile de mai jos.

YouTube video

Programul ultimelor întâlniri din cartiere:
•    JOI, 10 MARTIE, ora 18
Cartierele Valea Aurie, Calea Poplăcii, Tilișca
Școala gimnazială nr.25 (Str. Sibiel, nr. 6)

•    MIERCURI, 16 MARTIE, ora 18
Cartierele Ștrand I și II
Liceul Teoretic Onisifor Ghibu (str. Bihorului, nr. 3)

•    JOI, 17 MARTIE, ora 18
Orașul de Sus, Orașul de Jos, cartierul Iosefin
Colegiul Național Gheorghe Lazăr (str. Gh. Lazăr, nr. 1)

Ultima oră

Comentariul meu