Înfrângere în ”blestematul” sfert patru la Craiova. CSU Sibiu intră în criză de rezultate!

hardySibiul nu a spart gheața în prima grupă valorică nici la Craiova. Universitarii au jucat bine trei sferturi, dar au capotat la fel cu au făcut-o și în ultima deplasare de la Mureș, respectiv în utlimele 10 minute. Craiova s-a impus la final cu 84-80 (13-25, 24-16, 17-23, 30-16).

CSU nu a reușit prima victorie din prima grupă valorică nici în deplasarea de la Craiova. Echipa lui Fleșeriu a început bine meciul și după primul sfert a avut un avantaj de 12 puncte pe tabelă. Craiova a revenit în joc în sfertul doi, dar la pauza mare avantajul a fost tot în favoarea Sibiului. Sfertul trei a fost dominat de CSU și cu 10 minute înainte de final avantajul pentru ei a crescut la 10 puncte. A venit însă sfertul patru, unul parcă tras la indigo după cel de acum două runde la Tg. Mureș. Gazdele au marcat coș după coș în timp ce Sibiul a excelat la ratări. În aceste condiții Craiova s-a impus din nou, așa cum a făcut-o în retur și a învins la final cu 84-80. Sibiul rămâne fără victorie în prima grupă valorică și pare să fie condamnat să încheie pe locul șase înainte de play-off.
Pentru CSU următorul meci va avea loc luni 14 martie, de la ora 18:00, cu Steaua București.

SCM U:
Bureau 20, Burlacu 10, Pilcevic 14, Micic 8, Popescu 2, Pantic 3, Johnson 13, Hargrove 14.

CSU:
Hardy 19, Paul 13, Gilbert 16, Calotă 8, Mijajlovic 11, Tincu 11, Harrison 2.

Fleșeriu: ”Suntem pe drumul cel bun. Am făcut o aprare mai agresivă”
După meci antrenorul lui CSU Sibiu s-a arătat dezamăgit doar de rezultat. Fleșeriu spune că echipa lui e pe drumul cel bun și doar experiența jucătorilor gazdă a făcut la final diferența. ”Jucătorii noștri au făcut un meci bun la Craiova și au intrat pe teren, așa cum le-am cerut, cu multă energie și entuziasm. Am făcut cu o apărare extrem de bună, la fel și tranziția ofensivă și am marcat de pe contra atac. Din păcate, în sfertul IV am încetinit în apărare din cauza greșelilor personale, am și ratat la câteva faze, iar adversarii noștri și-a arătat experiența. Au marcat de trei puncte la trei faze consecutive și, deși am cerut time-out, nu am reușit să îi oprim. Ei au continuat. Doar experiența jucătorilor Craiovei a făcut ca la final diferența să fie în favoarea gazdelor. Suntem însă pe drumul cel bun. Și în acest meci am făcut o apărare mult mai bună și mai agresivă ca până acum. Sunt bucuros că jucătorii au fost receptivi la toate indicațiile pe care le-am dat, chiar dacă nu au fost mereu cele mai inspirate. Vreau să fac un apel la suporteri să ne susțină în continuare, chiar dacă avem seria aceasta de înfrângeri. Nu trebuie să uităm niciun moment de unde am plecat la începutul sezonului, atunci când eram favoriți la retrogradare și nicidecum la calificarea în primii șase. Am ajuns aici și sunt mândru că reușim să ne batem de la egal la egal cu cele mai bune echipe din campionat”, a spus Dan Fleșeriu.

Ultima oră

Comentariul meu